Ο πολιτευτής Δωδεκανήσου της ΝΔ Στέφανος Δράκος, παραχώρησε σήμερα το μεσημέρι στα τοπικά ΜΜΕ της Κω, συνέντευξη Τύπου, με αφορμή την επίσκεψή του στην Κω.

Ο Δρ Πολιτικός Μηχανικός του ΑΠΘ αναφέρθηκε στην πορεία που ακολουθεί ερχόμενος σε επαφή με τους νησιώτες, ενώ αναφορικά με τις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις που καταγράφονται, εξήγησε πως πρόκειται για μία «μαύρη Δευτέρα» στην ιστορία του τόπου, εκφράζοντας την πεποίθησή του πως το δημοψήφισμα της Κυριακής – εάν αυτό τελικά διενεργηθεί – θα έχει θετικό αποτέλεσμα έτσι ώστε να συνεχιστεί η Ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, με σταθερότητα και ασφάλεια.

Αναφερόμενος στον κ. Τσίπρα, επισήμανε ότι εάν και ήταν κατά του μνημονίου κατέθεσε μία σειρά από νέα μνημονιακά μέτρα, ενώ εξήγησε ότι – μάλλον – δεν έχει καμία απολύτως συναίσθηση για το που οδηγεί τη χώρα.

«…Δυστυχώς η επίσκεψη μου στην Κω, συνέπεσε με τα ιστορικά γεγονότα που βιώνουμε όλοι. Μία μαύρη Δευτέρα, στην ιστορία της Ελλάδας. (…)

Ψηφίζουμε ΝΑΙ στην Ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, στην Ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας, στη σταθερότητα, στη συνέχιση της Δημοκρατίας μας.

(…) Σήμερα καλείται ο Ελληνικός λαός να ψηφίσει για κάτι που δεν υπάρχει, βάζοντας σε κίνδυνο την πορεία της χώρας.

(…) Οι επόμενες ημέρες μας οδηγούν σε αχαρτογράφητα ύδατα και δεν ξέρουμε πια θα είναι η συνέχεια της πατρίδας μας.

«…υπάρχει μια πλάνη στο ερώτημα είναι κατασκευασμένο πολύ έξυπνα και πολύ πονηρά, το όχι σηματοδοτεί μια πορεία στο άγνωστο κανένας δεν έχει εξηγήσει το τι σημαίνει όχι. Από την άλλη, παγιδεύει το δημοψήφισμα με ένα ναι, σε μια συμφωνία η οποία δεν υπάρχει».

Με πληροφορίες από kostoday.com και kosvoice.gr

Η επίσημη ανακοίνωση από τον κ. Στέφανο Δράκο

Την Κυριακή 5 Ιουλίου 2015, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και ο Αλέξης Τσίπρας, αποφάσισαν να οδηγήσουν τον Ελληνικό λαό στην κάλπη, ώστε να εκφραστεί – δια μέσου ενός δημοψηφίσματος – για το εάν αποδέχεται την πρόταση μέτρων που έχει κατατεθεί από τους θεσμούς.

Καλούν δηλαδή, τους πολίτες να αποφασίσουν εάν επιθυμούν νέα δυσχερή μέτρα (!). Η απάντηση είναι λογικό και αναμενόμενο από το σύνολο των Ελλήνων πολιτών, να είναι αρνητική.

Το ΝΑΙ όμως, στη διαφύλαξη της Ευρωπαϊκής πορείας της χώρας, της Ευρωπαϊκής προοπτικής της, είναι σαφές και ηχηρό.

ΝΑΙ στη σταθερότητα, στην ασφάλεια, στην Ελλάδα, στη Δημοκρατία.

Το περιεχόμενο του ερωτήματος που καλούμαστε να απαντήσουμε είναι όμως, το αληθές;

Αυτό είναι το διακύβευμα της 5ης Ιουλίου 2015;

Γιατί εάν είναι αυτό, η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, έχει λάβει ήδη ισχυρή λαϊκή εντολή, από τις πρόσφατες εθνικές εκλογές, για την κατάργηση του μνημονίου. Αυτό άλλωστε ευαγγελιζόταν κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου. Για να απαντηθεί αυτό το ερώτημα δεν θα χρειαζόταν η διενέργεια δημοψηφίσματος (!).

Αυτή είναι η πραγματικότητα ή μήπως ο κ. Τσίπρας, μετά από μερικούς μήνες διακυβέρνησης, έχει οδηγήσει τη χώρα σε αδιέξοδο; Και θέτει στους πολίτες το δίλημμα:

«Σκληρή συμφωνία ή έξοδο από την Ευρώπη;»,

«Μνημόνιο ή Πτώχευση;»,

«Ευρώ ή …»;

Ο πρωθυπουργός προτείνει ρήξη με όλους τους εταίρους της Ελλάδος;

Απομονώνει τη χώρα;

Τη θέτει σε κίνδυνο;

Διχάζει τον Ελληνικό λαό;

Του ρίχνει την ευθύνη της επιλογής;

Ήταν ο Ελληνικός λαός εκείνος που διαπραγματευόταν ανεπιτυχώς εδώ και πέντε μήνες;

Ο Ελληνικός λαός εξόργισε τους εταίρους;

Ο Ελληνικός λαός δεν κατάφερε να καταθέσει μία πρόταση που θα εξασφάλιζε τη βιωσιμότητα των Ελλήνων, την αγαστή συνεργασία με τους εταίρους, την ομαλή συνέχιση της χρηματοδότησης;

Η Ελλάδα είναι η Ευρώπη, η Ελλάδα είναι η Δημοκρατία. Η Ελλάδα, έχει Ευρωπαϊκή ταυτότητα.

Το δίλημμα δεν είναι μία έντιμη ή μία σκληρή συμφωνία; Σε αυτό το δίλημμα η απάντηση είναι ξεκάθαρη. Η απάντηση στο δίλημμα που τίθεται μπορεί να έχει ολέθριες συνέπειες για την Πατρίδα μας.

Με αυτό τον τρόπο θα «έσκιζε» τα μνημόνια; Θέτοντας το κίνδυνο εξόδου της Ελλάδας από την Ευρώπη και οδηγώντας στην πτώχευση;

Έχει αναλογιστεί κανείς ποιες θα είναι οι συνέπειες στον τουρισμό, τη βαριά βιομηχανία της Δωδεκανήσου;

Ποιο θα είναι το αύριο της Ελλάδας; Οικονομικό, πολιτικό, γεωπολιτικό. Κρούαμε τον κώδωνα του κινδύνου και μας αποκαλούσαν λαϊκιστές, μας έλεγαν ότι κινδυνολογούσαμε.

Στέφανος Δράκος

Πολιτευτής Δωδεκανήσου ΝΔ

Δημοτικός Σύμβουλος Ρόδου

Δρ Πολιτικός Μηχανικός ΑΠΘ

Leave a Reply

Your email address will not be published.