Με το επιχείρημα ότι διασύρεται το κόμμα, βουλευτές μεταξύ των οποίων ο Μάριος Σαλμάς ζητούν η εκλογή νέου προέδρου της ΝΔ να γίνει τον Μάρτιο του 2016 όπως προέβλεπε η προηγούμενη απόφαση της ΚΟ και της Πολιτικής Επιτροπής

Κίνηση βουλευτών της ΝΔ για να «παγώσει» η διαδικασία εκλογής νέου προέδρου του κόμματος βρίσκεται σε εξέλιξη στη Βουλή εν όψει της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ η οποία έχει προγραμματιστεί για τις 18:00 σήμερα το απόγευμα.

Με το επιχείρημα ότι διασύρεται το κόμμα με όσα συνέβησαν τις τελευταίες μέρες, ομάδα βουλευτών με προεξάρχοντα τον βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας Μάριο Σαλμά προετοιμάζουν παρέμβαση στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας προτείνοντας να σταματήσουν οι διαδικασίες διαδοχής και να ισχύσει η προηγούμενη απόφαση της ΚΟ και της Πολιτικής Επιτροπής σύμφωνα με την οποία η αλλαγή ηγεσίας ήταν προγραμματισμένη για τον προσεχή Μάρτιο του 2016. Με την πρόταση του κ. Σαλμά συμφωνούν κατά πληροφορίες και πολλοί συνάδελφοί του βουλευτές.

ΝΔ: Στις 17.00 η συνάντηση των 4 υποψηφίων – Στις 18.00 η κρίσιμη συνεδρίαση της ΚΟ

Γίνεται προσπάθεια να χαμηλώσουν οι τόνοι, μετά τη χθεσινή επεισοδιακή συνεδρίαση της ΚΕΦΕ

Βαρύ το κλίμα στη Νέα Δημοκρατία με την εκλογή προέδρου ειδικά μετά τη χθεσινή συνεδρίαση της κεντρικής εφορευτικής επιτροπής στην οποία εισέβαλε οργίλος ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης και προσπάθησε να τη διαλύσει σε ένα σημείο που όλα έδειχναν τα μέλη της να οδηγούνται σε συναινετικές αποφάσεις.
Στις 5 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί στη Βουλή συνάντηση των 4 υποψηφίων για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας με στόχο να επέλθει η ηρεμία στο εσωκομματικό μέτωπο. Μία ώρα μετά στις 6 θα συνεδριάσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος για τη χάραξη της στρατηγικής που θα ακολουθήσει η Νέα Δημοκρατία τις επόμενες μέρες στη Βουλή.

Οσον αφορά τα θέματα που προκύπτουν και προκαλούν ενστάσεις, ο κ. Μεϊμαράκης προκρίνει την επιλογή της εταιρείας που θα αναλάβει την μηχανοργάνωση των εκλογών, αφήνοντας υπονοούμενα ακόμα και για τον κίνδυνο νοθείας.

Πηγές από το επιτελείο του Απόστολου Τζιτζικώστα σημειώνουν ότι με όσα έγιναν χθες, ο κ. Μεϊμαράκης απώλεσε το δυνατό του επιχείρημα ότι αυτός είναι ο μόνος εγγυητής της ενότητας της παράταξης.

Από την πλευρά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ότι η ΚΕΦΕ δεν έχει αρμοδιότητα αλλαγής του καταστατικού, την κάλεσε δε «να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να ολοκληρώσει τις διαδικαστικές διαβουλεύσεις το συντομότερο, μένοντας αυστηρά στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της».

Τέλος, ο Αδωνις Γεωργιάδης ζήτησε συνάντηση των τεσσάρων συνυποψηφίων πριν τη συνεδρίαση της ΚΟ και δήλωσε: «Θα ήθελα να ζητήσω συγγνώμη από όλον τον κόσμο, ως υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ, για την εικόνα που έδωσε χθες η ΝΔ. Δεν είναι αυτά τα προβλήματα του κόσμου και δεν είναι αυτή η πραγματική ΝΔ που θέλουμε».

Πολλοί μιλούν για την ανάγκη διεξαγωγής εκτάκτου συνεδρίου προκειμένου να ξεκαθαρίσει η εικόνα στο κόμμα με πληροφορίες να μιλούν για ομάδα βουλευτών που εξετάζει το ενδεχόμενο να θέσει ακριβώς αυτό το θέμα στην απογευματινή συνεδρίαση της «γαλάζιας» κοινοβουλευτικής ομάδας.

Μειμαράκης: Αν ο νομικός σύμβουλος πει ότι ο διαγωνισμός είναι «οκ», το θέμα έληξε

Ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης, πάντως, συνεχίζει για δεύτερο 24ωρο να επιμένει στο θέμα του διαγωνισμού για την επιλογή της εταιρείας που θα διεξάγει τις εκλογές. «Αν ο νομικός σύμβουλος πει ότι το θέμα είναι εντάξει με την ισχύουσα νομοθεσία τότε το θέμα είναι λήξαν και ας προχωρήσει η διαδικασία» ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ μιλώντας με δημοσιογράφους το μεσημέρι της Τετάρτης. «Αλλά τον ψάχνουμε και σήμερα από το πρωί» συμπλήρωσε με νόημα.

Επέμεινε ότι ο λόγος της παρέμβασής του την Τρίτη ήταν για να διασφαλίσει τη διαδικασία του διαγωνισμού. «Η διασφάλιση είναι θέμα του προέδρου του κόμματος και εγώ μπήκα στη συνεδρίαση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής ως πρόεδρος και όχι ως υποψήφιος» διευκρίνισε σήμερα ο κ. Μεϊμαράκης.

http://www.protothema.gr/

Leave a Reply

Your email address will not be published.