Βράβευση στο ζεύγος Halliday, από τον δήμο Ρόδου

Στο πλαίσιο του προγράμματος επιβράβευσης των επαναλαμβανόμενων επισκεπτών (Repeaters) της Ρόδου, της Διεύθυνσης Τουρισμού του Δήμου Ρόδου, ο Δήμαρχος Ρόδου κύριος Φώτης Χατζηδιάκος απένειμε στην κυρία Diana Patricia Halliday και στον κύριο Malcolm Keith Halliday από τη Μεγάλη Βρετανία ειδική τιμητική διάκριση για την επί σειρά ετών προτίμησή τους στο νησί της Ρόδου ως τόπο διακοπών τους. Το ζεύγος Halliday επισκέφθηκε φέτος τη Ρόδο για εικοστή έβδομη φορά.

Ο κύριος και η κυρία Halliday, αφού παρέλαβαν την τιμητική διάκριση, ξεδίπλωσαν με συγκίνηση στα στελέχη της Διεύθυνσης Τουρισμού τις αναμνήσεις τους από τις διακοπές τους στο νησί μας και παραχώρησαν φωτογραφίες από παλαιότερες διακοπές τους στη Ρόδο.

Για πρώτη φορά επισκέφθηκαν τη Ρόδο το 2004, όταν αγόρασαν μία εξοχική κατοικία στο νησί μας. Το ζευγάρι επέλεξε να επενδύσει στη Ρόδο προκειμένου να παρακολουθεί από κοντά τις θρησκευτικές μας εορτές οι οποίες έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την κυρία Halliday, η οποία είναι παπαδιά.

Για πρώτη φορά παρακολούθησαν τη Θεία Λειτουργία στην εκκλησία του χωριού Καλυθιές, όπου ενθουσιάστηκαν από την υποδοχή και από τη φιλοξενία που τους επεφύλαξαν οι πιστοί της περιοχής.

Στη Ρόδο δημιούργησαν καλούς φίλους με τους οποίους διατηρούν τακτική επικοινωνία ακόμη και όταν βρίσκονται στη χώρα τους. Τα αγαπημένα τους χωριά στο νησί είναι τα Σιάννα και τα Κοσκινού. Μάλιστα για τη διαμονή τους στη Ρόδο έχουν επιλέξει τα Κοσκινού. Όταν βρίσκονται στο νησί παρακολουθούν τις πολιτιστικές εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα ιδιαίτερα κατά την καλοκαιρινή περίοδο, όπως οι θεατρικές παραστάσεις και οι μουσικές συναυλίες που πραγματοποιούνται στο Θέατρο της Μεσαιωνικής Τάφρου «Μελίνα Μερκούρη» και τα πανηγύρια σε ολόκληρο το νησί. Στο πανηγύρι του Αγίου Σουλά επισκέπτονται τις καλύβες φίλων τους ενώ συμμετέχουν στις γιορτές και τηρούν ευλαβικά τα έθιμα του τόπου.

Η Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Διεθνών Σχέσεων και Απόδημων Ροδίων κυρία Μαρίζα Χατζηλαζάρου αφού απένειμε την τιμητική διάκριση στο ζεύγος Halliday, τους ευχαρίστησε για την αγάπη που έχουν για το νησί μας και ευχήθηκε σύντομα να βρεθούν και πάλι στη Ρόδο.

Leave a Reply

Your email address will not be published.