Σε σκληρή προειδοποίηση προς την Τουρκία στη σκιά της κατάρριψης του μαχητικού Su-24, ο Βλαντιμίρ Πούτιν διαμηνύει ότι ο ρωσικός στρατός στη Συρία «θα καταστρέφει άμεσα» οποιαδήποτε δύναμη τον απειλεί. Δίνει εντολή στις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις να απαντούν «άμεσα και σκληρά», σημειώνοντας ότι ρωσική στρατιωτική βάση στη Συρία έχει ενισχυθεί με επιπλέον αεροσκάφη και συστήματα αεράμυνας -προαναγγέλλοντας παράλληλα, σε επίδειξη δύναμης, περαιτέρω εκσγυχρονισμό του ρωσικού οπλοστασίου.

Μιλώντας σε συνάντηση με τη ρωσική στρατιωτική ηγεσία, ο Ρώσος πρόεδρος χαρακτήρισε ως προτεραιότητα-κλειδί την «ενίσχυση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων στρατηγικών πυρηνικών δυνάμεων και την εφαρμογή προγραμμάτων διαστημικής άμυνας».

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας δήλωσε κατά τη συνεδρίαση ότι ο στρατός έχει παραλάβει φέτος 35 διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους και έχει εξίσου φιλόδοξα σχέδια εκσυγχρονισμού του οπλοστασίου της χώρας για το επόμενο έτος, παρά την αρνητική πορεία της οικονομίας.

Χωρίς να αναφερθεί συγκεκριμένα στην Τουρκία, ο Πούτιν δήλωσε ότι ο ρωσικός στρατός πρέπει να απαντήσει αποφασιστικά σε όποιες «επιπλέον προκλήσεις», σημειώνοντας ότι η ρωσική στρατιωτική βάση στη Συρία έχει ενισχυθεί με συστήματα αεράμυνας και επιπλέον αεροσκάφη.

http://news.in.gr/

Leave a Reply

Your email address will not be published.