«Η κυβέρνηση θα πρέπει να αποσύρει τα όποια σχέδια  για την επιβολή τέλους διανυκτέρευσης  στα ξενοδοχεία.  Το μέτρο που επιχειρεί να εφαρμόσει  η κυβέρνηση θα πλήξει θανάσιμα τον τουρισμό και θα δώσει τη χαριστική βολή στην ελληνική  οικονομία». Αυτό δήλωσε ο αναπληρωτής Γραμματέας Τουρισμού και μέλος της κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ κ. Βάιος Καλοπήτας, με αφορμή τα σχέδια της κυβέρνησης για την επιβολή τέλους διανυκτέρευσης στα ξενοδοχεία.

«Οι προθέσεις της κυβέρνησης για την επιβολή τέλους διανυκτέρευσης στα ξενοδοχεία όπως τόνισε ο κ. Καλοπήτας είχαν αποκαλυφθεί την άνοιξη  του 2015. Τότε είχε   παρουσιαστεί ως ισοδύναμο μέτρο για  να   μην καταργηθεί το ειδικό καθεστώς  ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου   και να μην αυξηθεί  ο ΦΠΑ  στις ξενοδοχειακές υπηρεσίες από το 6,5% στο 13% ».

Για άλλη μια φορά οι υποσχέσεις έμειναν στα λόγια.  Το   νέο «χαράτσι»  θα οδηγήσει σε αδιέξοδο τους επιχειρηματίες που  ασχολούνται με τον τουρισμό. Υπενθυμίζεται ότι και πέρσι  οι  ξενοδόχοι  στη Ρόδο, υπέστησαν τεράστιες ζημιές,  εξαιτίας της κατάργησης των μειωμένων συντελεστών του ΦΠΑ. Τώρα καλούνται να σηκώσουν νέα δυσβάστακτα βάρη .  «Πρακτικά μια μονάδα 250 κλινών , 3 αστέρων με συντηρητικούς υπολογισμούς θα επωμιστεί πάνω από 100.000,00  ευρώ τέλη διανυκτέρευσης στην τουριστική σεζόν αν θέλει να διασφαλίσει την ανταγωνιστικότητα της ».

« Μετά από 15, περίπου, μήνες,  διακυβέρνησης της χώρας  από  ΣΥΡΙΖΑ  και  ΑΝΕΛ ,    δεν υλοποιήθηκαν οι υποσχέσεις που  μοιράστηκαν αφειδώς  προεκλογικά  και   η ελληνική οικονομία οδηγήθηκε σε μεγαλύτερη ύφεση. Είναι φανερό ότι  οι χειρισμοί τους,  σε όλα τα μεγάλα ζητήματα (διαπραγμάτευση, μεταναστευτικό, ασφαλιστικό, αγρότες ) και τις συνέπειες πληρώνουν όλοι οι Έλληνες.  Δεν υπάρχει χρόνος για άλλα πειράματα , ο Ελληνικός τουρισμός, στηρίζει με συνέπεια,  όλα τα δύσκολα χρόνια της κρίσης  την ελληνική οικονομία , οποιαδήποτε περαιτέρω επιβάρυνση του θα συμπαρασύρει και άλλους τομείς της οικονομίας μας, σε μια ιδιαίτερα δύσκολη συγκυρία για τη χώρα», υπογράμμισε ο κ. Καλοπήτας .

Leave a Reply

Your email address will not be published.