Ήμασταν σε επιφυλακή για να αποτρέψουμε αυτά τα χτυπήματα, αποτρέψαμε πέντε επιθέσεις από το καλοκαίρι, είπε ο Μανουέλ Βαλς το πρωί της Δευτέρας

Εδώ και μήνες ξέραμε ότι θα χτυπήσουν οι τρομοκράτες και ήμασταν σε επιφυλακή για να αποτρέψουμε αυτά τα χτυπήματα, είπε το πρωί της Δευτέρας ο Γάλλος πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς.

Όλες οι υπηρεσίες ασφαλείας ήταν σε επιφυλακή, τόνισε ο Βαλς και εξήγησε ότι το γεγονός αυτό, επέτρεψε στη Γαλλία να αποτρέψει πέντε επιθέσεις από το καλοκαίρι. Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας επιβεβαίωσε ότι επίκεινται και άλλα τρομοκρατικά χτυπήματα εναντίον της Γαλλίας και της Ευρώπης.

«Θα ζήσουμε για πολύ με την απειλή αυτή, πρέπει να προετοιμασθούμε», δήλωσε ο γάλλος πρωθιυπουργός στο ραδιοφωνικό δίκτυο RTL τονίζοντας ότι οι επιθέσεις αυτές «συνελήφθησαν, οργανώθηκαν, σχεδιάστηκαν στη Συρία».

Τρομοκρατικές επιχειρήσεις ετοιμάζονται «όχι μόνο κατά της Γαλλίας, αλλά και κατά άλλων ευρωπαϊκών χωρών», προειδοποίησε.

Η γαλλική αστυνομία πραγματοποίησε τη νύκτα εφόδους σε σπίτια ισλαμιστών σε ολόκληρη τη Γαλλία, ανακοίνωσε ο Μανουέλ Βαλς.

«Κάνουμε χρήση του νομικού πλαισίου της κατάστασης έκτακτης ανάγκης για να ανακρίνουμε ανθρώπους που ανήκουν στο εξτρεμιστικό τζιχαντιστικό κίνημα… και όλους όσοι εκφράζουν μίσος προς τη δημοκρατία», δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Το Ισλαμικό Κράτος δεν μπορεί να κερδίσει τον πόλεμο εναντίον μας, αλλά αυτή η τρομοκρατική οργάνωση επιδιώκει να μας αποδυναμώσει, να μας διχάσει. Πρόκειται για πόλεμο, για μία πράξη πολέμου, τόνισε.

Τέλος ο γάλλος πρωθυπουργός ανέφερε ότι σήμερα τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά με τις αρχές ασφαλείας να βρίσκονται σε κατάσταση επιφυλακής . «Η γαλλική κυβέρνηση θα εξετάσει το ενδεχόμενο ανάπτυξης στρατιωτών στα σχολεία για την προστασία των μαθητών», σημείωσε.

http://www.protothema.gr/

Leave a Reply

Your email address will not be published.