Τις θέσεις και τις προτάσεις του για ένα κόμμα ανοικτό δημοκρατικό, διαφανές στα οικονομικά του, συμμετοχικό, με θητεία σε όλα τα όργανα κατέθεσε ο υποψήφιος για την ηγεσία της ΝΔ Απόστολος Τζιτζικώστας, στην πρώτη κεντρική εκδήλωσή του, στην Αθήνα, στον πολυχώρο Gazi Hall.

«Αν θα τολμήσουμε να αλλάξουμε εμείς για να αλλάξουμε τη χώρα», διερωτήθηκε ο κ. Τζιτζικώστας στη αρχή της ομιλίας του, που είχε αρκετή δόση αυτοκριτικής και έθεσε το δίλημμα που θα κληθούν να επιλέξουν οι ψηφοφόροι στις 22 Νοεμβρίου λέγοντας πως θα έχουν να διαλέξουν αν θα συντηρήσουν «το παλιό που τελειώνει, ή το νέο που θα εμπνεύσει και τη χώρα».

«Κάποιοι μας λένε να περιμένουμε. Τη θεωρία του ώριμου φρούτου; Μα, το φρούτο του ΣΥΡΙΖΑ σάπισε και απειλεί να σαπίσει όλη την κοινωνία. Τα γεγονότα τρέχουν πιο γρήγορα από το παλιό πολιτικό σύστημα. Ποιοι νομίζουν ότι στην Ελλάδα του σήμερα υπάρχει κάποιος που έχει την πολυτέλεια του χρόνου;».

ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑΣ 4

Όπως είπε μάλιστα «δεν υπάρχει η πολυτέλεια του χρόνου παρά μόνο για τα συμφέροντα, που θέλουν να κρατούν ανοιχτούς τους λογαριασμούς τους με το παρελθόν». Ο κ. Τζιτζικώστας απάντησε σε όσους υποστηρίζουν τη θεωρία του ώριμου φρούτου και κατά συνέπεια την πτώση της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας χαρακτηριστικά πως το φρούτο του ΣΥΡΙΖΑ σάπισε και απειλεί να σαπίσει όλη την κοινωνία.

«Τα γεγονότα τρέχουν πιο γρήγορα από το παλιό πολιτικό σύστημα. Ποιοι νομίζουν ότι στην Ελλάδα του σήμερα υπάρχει κάποιος που έχει την πολυτέλεια του χρόνου; Χρόνο θέλουν να αγοράσουν τα συμφέροντα, που θέλουν να κρατούν ανοιχτούς τους λογαριασμούς τους με το παρελθόν. Για αυτό και η οργή τους. Για αυτό και οι επιθέσεις τους» τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας επισημαίνοντας πως η ενότητα του κόμματος δεν κινδυνεύει από την κίνηση, αλλά από την ακινησία.

ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑΣ 5

«Η Νέα Δημοκρατία δεν κινδυνεύει από την μετεξέλιξη σε ένα κόμμα σύγχρονο, ανοιχτό, συμμετοχικό. Αλλά από την συντήρηση όσων η κοινωνία απέρριψε» είπε.

Η σύγχρονη Νέα Δημοκρατία είναι ένα κόμμα ανοιχτό στην κοινωνία. Κι αυτό πάνω από όλα σημαίνει ότι δεν περιχαρακώνεται στις κλίκες της. Δεν κρατάει επετηρίδα. Αλλά όταν μιλάει για αξιοκρατία στην κοινωνία το εφαρμόζει πρώτα στο σπίτι της.

ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑΣ 1

Παρουσιάζοντας το όραμά του για την επόμενη μέρα της ΝΔ ο κ. Τζιτζικώστας έκανε λόγο για ένα κόμμα ανοιχτό και σε «διαρκή διάλογο με την κοινωνία, με ενεργή συμμετοχή των μελών και λογοδοσία των προσώπων σε θέσεις ευθύνης». Ο υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ αναφέρθηκε στην ανάγκη να υπάρξει διαφάνεια στα οικονομικά του κόμματος ενώ πρότεινε τη διεξαγωγή συνεδρίου για την αναγέννηση της κεντροδεξιάς.

ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑΣ 3

Ο κ. Τζιτζικώστας έδωσε το προσωπικό του στίγμα: «Πιστεύω βαθιά στον κοινωνικό φιλελευθερισμό. Στο ιδεολογικό αυτό μοντέλο που προνοεί για τον αδύναμο, όχι ως φιλανθρωπία αλλά ως αναγκαία προϋπόθεση για μια κοινωνία ευκαιριών και προόδου, που δε δέχεται να αφήνει κανένα μόνο και κανέναν πίσω…Πιστεύω βαθιά σε ένα σύστημα που αντίθετα με αυτά που εφαρμόζει ο κ. Τσίπρας, δε θα είναι αναδιανεμητικό αλλά θα παράγει και θα διανέμει δίκαια τον πλούτο.  Συγκρατημένος ήταν στην κριτική του για τις προηγούμενες ηγεσίες: “Υποσχεθήκαμε αλλαγές που δεν τις ολοκληρώσαμε. Μιλήσαμε για διαφάνεια και για το τέλος της διαφθοράς που δεν πετύχαμε. Είπαμε τέλος στην αναξιοκρατία ενώ πάλι οι δημιουργικές δυνάμεις έμειναν απ’ έξω. Αφοσιωμένοι να αντιμετωπίσουμε την κρίση αποξενωθήκαμε από την κοινωνία. Σταθήκαμε στην επιτυχία των αριθμών σαν να ήταν δικό μας στοίχημα και όχι αποτέλεσμα των μεγάλων θυσιών των πολιτών».

Χαρακτήρισε ψευτοδίλημμα το μνημόνιο – αντιμνημόνιο  που καθήλωσε τη χώρα, καθυστερώντας τις αναγκαίες αλλαγές και κατέληξε ότι  «πρέπει να υπάρξει επιτέλους, ένα εθνικό σχέδιο, για να απελευθερώσουμε τη χώρα, και από τα δεσμά των παθογενειών του ελληνικού κράτους και από τα δεσμά των μνημονίων».

Πηγή: http://www.protothema.gr/ & http://news.in.gr/

Leave a Reply

Your email address will not be published.