34 χρόνια παράδοσης και πολιτισμού. 34 χρόνια «Ιαλύσια». Μία εκδήλωση – θεσμός, που συνεχίζει και αντέχει παρά την οικονομική δυσχέρεια, εξαιτίας της θέλησης των ανθρώπων που αγωνίζονται για τη διεξαγωγή της.

Η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ιαλυσού Ερμιόνη Μπότσαρη, προσκαλεί τους φίλους του πολιτισμού, της παράδοσης, της ιστορίας, τους φίλους της Ιαλυσού, να δώσουν το «παρών» στα «Ιαλύσια 2016», εξηγώντας πως, ο ΕΡΜΙΟΝΗ ΜΠΟΤΣΑΡΗ ΙΑΛΥΣΟΣπολιτισμός δεν είναι πολυτέλεια, αλλά ανάγκη. 

«Τα «Ιαλύσια», διοργανώνονται από το 1982. Φέτος πραγματοποιούνται για 34η φορά. Είναι μία διοργάνωση – θεσμός, αφιερωμένη στην Κοίμηση της Θεοτόκου«, εξηγεί η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ιαλυσού Ερμιόνη Μπότσαρη, προσθέτοντας πως, πρόκειται για πολυήμερες εκδηλώσεις, με θεατρικές παραστάσεις, μουσικές βραδιές και συμμετοχές, πέραν των τοπικών, από όλη την Ελλάδα και από το εξωτερικό.

Φέτος, παρά την κρίση και εξαιτίας της μεγάλης προσπάθειας που καταβάλλεται υπό την πρόεδρο Ερμιόνη Μπότσαρη, θα συμμετάσχει στο φεστιβάλ και ποντιακό συγκρότημα από το Σιδηρόκαστρο. Η ίδια δε, ευχαρίστησε, για την προσπάθεια, πέραν του Δήμου Ρόδου, του ΔΟΠΑΡ και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, όλους εκείνους τους ιδιώτες, που συνδράμουν στην πραγματοποίησή του.

Τα «Ιαλύσια 2016», που φέτος θα μαγνητίσουν τα βλέμματα πέρα από κάθε άλλη φορά, θα παρουσιάζουν κατά την έναρξή τους και την ιστορία τους. Σε ένα βίντεο περίπου δέκα λεπτών, θα μνημονευτούν όλοι όσοι συνέδραμαν στην πραγματοποίησή τους από το 1982 έως και σήμερα, σε μία μοναδική ιστορική αναδρομή.

«Ιαλύσια 2016» και όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην Ιαλυσό. 

ΙΑΛΥΣΙΑ 2016

Leave a Reply

Your email address will not be published.