Την αντίθεσή της για τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας εξέφρασε η Φώφη Γεννηματά στη συνάντηση που είχε την Τρίτη το βράδυ με τον επίτροπο Πιέρ Μοσκοβισί.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επισήμανε την ανάγκη να κατανοήσουν οι εταίροι ότι δεν είναι δυνατόν μέσα σε συνθήκες κρίσης να υπάρξουν πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας για τα φτωχά και μεσαία νοικοκυριά και ζήτησε να αποδεχθούν τη συνέχιση των ρυθμίσεων που ισχύουν σήμερα.

Τόνισε, ακόμα, ότι πρέπει το ταχύτερο να δοθεί λύση για τα κόκκινα δάνεια, ώστε να εξασφαλισθεί η ομαλή χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Χ.Τρικούπη η συνάντηση Γεννηματά – Μοσκοβισί έγινε σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα λόγω και της στενής συνεργασίας τους στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (PES).

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζήτησε ξανά να στηρίξει η ΕΕ την Ελλάδα για να ολοκληρωθεί με επιτυχία η πορεία εξόδου από την κρίση με την διασφάλιση της παραμονή της χώρας στη ζώνη του ευρώ.

Υπενθύμισε, όμως, ότι το ΠΑΣΟΚ στηρίζει την προσπάθεια, ψηφίζοντας μεταρρυθμίσεις που συμβάλλουν στην ενίσχυση της ελληνικής οικονομίας και του επενδυτικού κλίματος, αλλά δεν θα στηρίζει υφεσιακά μέτρα, δεδομένου ότι οι ανοχές της ελληνικής κοινωνίας και των επιχειρήσεων έχουν εξαντληθεί.

Η κ. Γεννηματά ζήτησε την ενεργό συμβολή της ΕΕ στην ενίσχυση της ανάπτυξης και στην προσέλκυση επενδύσεων που θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας. Παρουσίασε μάλιστα και στον κ. Μοσκοβισί τις βασικές κατευθύνσεις του ΠΑΣΟΚ για το νέο εθνικό σχέδιο ανάπτυξης της χώρας.

Newsroom ΔΟΛ

http://news.in.gr/

Leave a Reply

Your email address will not be published.