Προειδοποίηση στην κυβέρνηση πως δεν θα ανεχθεί «οποιαδήποτε κίνηση ή πρωτοβουλία που δεν εντάσσεται στη διαδικασία των διερευνητικών εντολών» στέλνει η ΝΔ με αφορμή -όπως λέει- «’κρούσματα’ που παραπέμπουν σε εκτροπή».

Την λέξη εκτροπή χρησιμοποίησε και η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου κατηγορώντας Παυλόπουλο και Τσίπρα ότι δεν την ενημέρωσαν για τη διαδικασία των διερευνητικών εντολών.

Σε ανακοίνωσή του, το γραφείου Τύπου της ΝΔ τονίζει πως σύμφωνα με τηλεγράφημα του ΑΠΕ-ΜΠΕ, το ΤΑΙΠΕΔ σκοπεύει να προχωρήσει σε «καθολική αλλαγή των διοικήσεων των δέκα περιφερειακών λιμανιών», εντός του προσεχούς δεκαημέρου. Παράλληλα, η ΝΔ επισημαίνει πως το Εθνικό Τυπογραφείο οφείλει να λειτουργεί μόνο στο πλαίσιο αυτής της διαδικασίας και να αναστείλει την έκδοση οιονδήποτε άσχετων με τη συγκεκριμένη διαδικασία ΦΕΚ.

Ειδική αναφορά γίνεται στον γενικό γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, τον οποίο καλεί «είτε να συμμορφωθεί, είτε να παραιτηθεί» και αυτό γιατί, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση της ΝΔ, «ενώ ο κ. Τσίπρας είχε ήδη υποβάλει την παραίτησή του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, η απάντηση στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας και αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης εκδόθηκε μέσω της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας και μάλιστα υπό τον υποτιμητικό τίτλο ‘Σημείωμα για Μεϊμαράκη’».

Επίσης, σχολιάζοντας τις δηλώσεις της κυβερνητικής εκπροσώπου Όλγας Γεροβασίλη για τη συνάντηση Μεϊμαράκη – Κωνσταντοπούλου η κάνει λόγο για αλαζονεία.

«Η αλαζονεία του παραιτημένου πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα δεν έχει όρια» τονίζει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου της ΝΔ.

Στη ΝΔ επισημαίνουν πως «την ώρα που (ο πρωθυπουργός) παραιτήθηκε και δραπετεύει για εσωκομματικούς λόγους, αλλά και πριν οι πολίτες πληρώσουν το βαρύ λογαριασμό του τρίτου Μνημονίου που έφερε η κυβέρνησή του, προσπαθεί να κατηγορήσει άλλους για όσα κάνει και όσα χαρακτηρίζουν τον ίδιο».

Η ΝΔ καλεί τον Αλέξη Τσίπρα να κάνει «μαθήματα δημοκρατίας» σε όσους τον περιβάλλουν, καθώς, όπως λένε, «η Νέα Δημοκρατία έχει μακρά και αδιαμφισβήτητη παράδοση στο σεβασμό των θεσμών, αντίθετα με τους ίδιους».

Newsroom ΔΟΛ

Leave a Reply

Your email address will not be published.