Π ΡΟ Γ Ρ Α Μ Μ Α

Επισήμου εορτασμού του Πολιούχου της Καλύμνου  και προστάτου των Ναυτικών

Αγίου Νικολάου.

Η Μητρόπολίς μας πληροφορεί τις Αρχές και τον  ευσεβή λαόν της Καλύμνου ότι θα εορτάσει και εφέτος τον πολιούχον της και Θαλασσάρχην Άγιον Νικόλαον. Όπως γνωρίζετε είναι ΑΡΓΙΑ η εορτή του Αγίου για όλες τις Δημόσιες Υπηρεσίες, τα Σχολεία κλπ. σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα ΦΕΚ 125/23-5-2003.

Σάββατον 5  Δεκεμβρίου 2015 (Παραμονή   της   Εορτής)

Γενικός σημαιοστολισμός των Δημοσίων, Ιδιωτικών καταστημάτων (Ν.Π.Δ.Δ. και Ν.Π.Ι.Δ.), Τραπεζών, Οργανισμων κοινής ωφελείας, οικιών, πλοίων, κ.λπ. από το μεσημέρι της Δευτέρας μέχρι τη δύση του ηλίου της τρίτης.

ΩΡΑ 17:30  Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ΄ Αρτοκλασίας.

Ωρα 21:30 Ακολουθία της Παρακλήσεως και των Χαιρετισμών εις τον Άγιον Νικόλαον.

Κυριακή 6  Δεκεμβρίου 2015  (Ανήμερα της Εορτής Ώρα  ενάρξεως Όρθρου 7 πμ.)

Ωρα 9:00 π.μ  Πανηγυρική αρχιερατική Θεία Λειτουργία και μνημόσυνο για την ανάπαυση των Σφουγγαράδων,  των Ναυτικών , και των εν θαλάσση τελειωθέντων. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας θα πραγματοποιηθει λιτάνευση του Ιερού Λειψάνου και της Ιεράς Εικόνος του Αγίου Νικολάου στην παραλιακή λεωφόρο  μέχρι το Δημαρχείο.όπου  και θα  λάβει  χώρα  η καθιερωμένη   Δέησις  μετά  αρτοκλασίας  στην πλατεία  πρό του  Δημαρχιακού  Μεγάρου.

Ώρα 11:00 π.μ.

Συγκέντρωσις των τμημάτων στο  χωρο του ΞΕΝ. ΟΛΥΜΠΙΚ.

Για την τήρηση της τάξεως στην παραλιακή πλατεια, παρακαλείται το Αστυνομικό Τμήμα. Την Εικόνα θα φέρουν άνδρες του Λιμενικού Σώματος. Επίσης, παρακαλειται το ΤΕ Καλύμνου να διαθέση άγημα 20 ανδρών για να πλαισιώσουν τον Άγιο και την Εικόνα του και για να αποδώσουν τιμές στο τέλος της λιτάνευσης.  Ο Δήμος Καλυμνίων παρακαλείται  να φροντίσει από την παραμονή τον σημαιοστολισμό της πλατείας, την οριοθέτηση της διαδρομής της λιτανείας καθώς και την Φιλαρμονική.

Τα Σχολεία  Δημοτικής, Μέσης και Τεχνικής Εκπαίδευσης παρακαλούνται να παραστούν εις την λιτάνευσιν (αντιπροσωπεία), μετά  των σημαιών. Τα δε Σχολεία  Μ.Ε.  να παραστούν  με τοπικές ενδυμασίες.

Τα σχετικά με την πομπή και κάθε άλλη λεπτομέρεια εκτελέσεως του προγράμματος ορίζεται να κανονίσει ο Τελετάρχης ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος π. Αμφιλόχιος Σακαλλέρος  (22430-24020).

Παρακαλούνται να τιμήσουν με τη παρουσία τους τον Άγιον οι κάτωθι:

Ο ευσεβής λαός της Καλύμνου, οι κ.κ. Βουλευτές Δωδεκανήσου, ο Περιφερειάρχης Δωδ/σου, ο Γενικός Γραμματἐας του Υπουργείου , ο κ. Δήμαρχος Καλυμνίων , η κ.  Ειρηνοδίκης Καλύμνου , ο κ. Διοικητής του Συντάγματος, ο κ. Διοικητής του Τ.Ε. Καλύμνου, ο Διοικητής  του Αστυνομικού  Τμήματος Καλύμνου, ο Λιμενάρχης Καλύμνου,ο Διοικητής του Αεροδρομίου,ο Πρόεδρος του Δημοτικου Συμβουλίου, ο έκπρόσωπος   της  Περιφερείας  κ. Κωνσταντίνος  Σταυλάς, οι Περιφεριακοί Σύμβουλοι, οί Δημοτικοί Σύμβουλοι, ό Αρχηγός της  Μείζονος Πλειοψηφίας  του  Δημοτικού Συμβουλίου,ο Αρχηγός  της  Ελάσσονος Μειοψηφίας του  Δημοτικού  Συμβουλίου , οι Διευθυντές των Σχολείων Μέσης  και Στοιχειώδους  Εκπαιδεύσεως, οι Αξιωματικοί του Συντάγματος και του Τ.Ε. Καλύμνου, ο Πρόεδρος  Παρακτίου Αλιείας  κ.Γ Κατσοτούρχης, η Πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων παρ. Καλύμνου, ο Διοικητής  του  Βουβαλείου   Νοσοκομείου Καλύμνου, ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού παρ. Καλύμνου μετά ομάδος  Ερυθροσταυριτών, Αντιπροσωπίες των Οργανώσεων Εφέδρων πολεμιστών, οι Πρόεδροι Πλοιάρχων και Σφουγγαράδων, όσοι έχουν τιμηθει με παράσημα, οι Πρόεδροι ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔΔ, οι Τοπικοί Έφοροι Προσκόπων και Οδηγών εν στολή, οι Διευθυνταί και Προϊστάμενοι των Δημοσίων Υπηρεσιών , οι Πρόεδροι  του   Εμποροβιομηχανικού και Τεχνικού  Επιμελητηρίου Καλύμνου,του Ιατρικού  Συλλόγου, Φαρμακευτικού  Συλλόγου,τα μέλη  των Εκκλησιαστικών  Συμβουλίων, οι εκπρόσωποι  των  μέσων  μαζικής ενημέρωσης.

Παρακαλούνται ο κυβερνήτης του λιμενικού σκάφους, οι  πλοίαρχοι και οι πλοιοκτήτες των εν λιμένι ευρισκομένων σκαφών και οι αλιείς,  να χαιρετίσουν κατά το έθος την λιτανείαν της Ιεράς Εικόνος και των αγίων Λειψάνων, διά συνεχὠν συριγμάτων και σειρηνών.

Το παρόν πρόγραμμα επέχει και θέση προσκλήσεως.

Μετ’ ευχών εγκαρδίων

Ο Λέρου, Καλύμνου και Αστυπαλαίας Παΐσιος

Leave a Reply

Your email address will not be published.