Ενώ η κεντρική πολιτική σκηνή πειραματίζεται στις πλάτες μας, όλοι εμείς προσπαθούμε να βρούμε τον βηματισμό μας σε ένα μονοπάτι γεμάτο εμπόδια και νάρκες. Κάθε μέρα που περνάει από τις τελευταίες εκλογές του Γενάρη, έχει και μια αρνητική έκπληξη: capital control, δημοψήφισμα, κλείσιμο επιχειρήσεων και απολύσεις. Ο πολιτικός εγωισμός, οι τακτικισμοί το πάθος για την «καρεκλα» πήραν τον πρώτο ρόλο, αλλά έτσι δεν ήταν πάντα;

Γράφει ο Παναγιώτης Κουνάκης

Εντεταλμένος Σύμβουλος ΠΝΑΙ

Ο Παναγιώτης Κουνάκης, γράφει για τις εκλογές, τους πολιτικούς και τους ... παράγοντες

Ο Παναγιώτης Κουνάκης, γράφει για τις εκλογές, τους πολιτικούς και τους … παράγοντες

Μάθαμε να ψηφίζουμε την οικειότητα και όχι την ικανότητα, τον επαγγελματία πολιτικό που αναζητά δουλειά στην ουσία μέσω της ψήφου μας. Αρκετοί απ’ αυτούς, που δεν θα προσλαμβάναμε ποτέ στην δουλειά μας, δεν θα συνεταιριζομασταν, ούτε θα θέλαμε να τους έχουμε συναδέλφους. Άνθρωποι που στην ελεύθερη αγορά εργασίας δεν θα έπαιρναν ούτε το ένα δέκατο από αυτά που παίρνουν τώρα.

Έπειτα έχουμε το πάθος για τον αρχηγό, τον βασιλιά, τον μάγο που θα μας σώσει, το προσωποποιημένο κράτος. Μήπως ήρθε η ώρα της αλήθειας λόγω της κρίσης; Δεν υπάρχουν αρχηγοί πλέον αλλά ομάδες που τους αναδεικνύουν. Προσωπικότητες που δουλεύοντας ομαδικά μπορούν να αναδείξουν τον επικεφαλής. Κάτι που δεν είναι στη νοοτροπία μας ακόμα, αλλά είναι ανάγκη λόγω κρίσης είτε στη δουλειά μας, είτε στην πολιτική ζωή, πρέπει να κατανοήσουμε την κατάσταση, πρέπει να συνεργαστούμε.

Ο λαϊκισμός και οι απαράδεκτες φανφάρες τύπου δεν συνεργάζομαι με κανέναν και όλοι είναι μνημονιακοί, είτε δωσίλογοι είναι εκτός πραγματικότητας. Ας υπάρξει σαν σύνθημα το «Πρώτη φορά ειλικρινής «και » πρώτη φορά όλοι ομάδα». Πρώτη φορά οι εκλογές να τελειώσουν την επόμενη μέρα και οι συμπεριφορές του τύπου ο ψηφοφόρος μου αξίζει ευμενέστερης μεταχείρισης από τον άλλο τον πιο ικανό, να σταματήσουν να υπάρχουν. Και επιτέλους ας κοπεί και ο Ρόλος του «ξέρεις ποιος είμαι εγώ ρε». Είσαι και ΕΣΥ ένας από όλους εμάς, σύνελθε!

Leave a Reply

Your email address will not be published.