Κως, 7 Οκτωβρίου 2016

Ανακοίνωση Γιάννη Κρητικού

«Η ερμαφρόδιτη κυβέρνηση των ΣΥ.ΡΙΖ.Α – ΑΝ.ΕΛ. συμπλήρωσε έναν χρόνο στην εξουσία από τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου 2015.  Το αποτέλεσμα της διακυβέρνησης είναι τραγικό. Μέσα σε μόλις έναν χρόνο κατάφεραν να διαλύσουν τα πάντα.

Υπέγραψαν ένα αχρείαστο 3ο μνημόνιο και παρέδωσαν τη δημόσια περιουσία της χώρας μας σε ξένους για 99 χρόνια! Όλοι οι δείκτες της οικονομίας βρίσκονται σε ελεύθερη πτώση. Τα capital controls καλά κρατούν, οι επιχειρήσεις κλείνουν η μία μετά την άλλη, η ανεργία καλπάζει, οι μισθοί και οι συντάξεις μειώνονται και η αγορά αναστενάζει. Το μόνο που αυξάνεται σταθερά είναι η χωρίς προηγούμενο φορολόγηση των πολιτών.

Άνοιξαν τα σύνορα στα κύματα των μεταναστών και προσφύγων με αποτέλεσμα τον παγκόσμιο διασυρμό της πατρίδας μας και τις ολέθριες επιπτώσεις στον Τουρισμό.

Ενώ η κυβέρνηση προσπαθεί να θέσει υπό τον απόλυτο έλεγχό της τη δικαιοσύνη και τα Μ.Μ.Ε., η Παιδεία, ο Αθλητισμός και η Υγεία καρκινοβατούν, οι αγρότες ξεχάστηκαν, η Αυτοδιοίκηση απαξιώθηκε και τα Ευρωπαϊκά πακέτα μένουν ανεκμετάλλευτα σε συρτάρια στις Βρυξέλλες.

Στα δελτία ειδήσεων κυριαρχούν τα καμώματα εξτρεμιστών στο κέντρο της Αθήνας, η έξαρση της βίας σε όλη την Ελλάδα και οι πλειστηριασμοί ακινήτων στα Ειρηνοδικεία της χώρας.

Στην εξωτερική πολιτική η κατάσταση είναι κρίσιμη με την Τουρκία να αξιώνει ανοικτά πλέον το μισό Αιγαίο και οι γείτονες στον βορρά να είναι ανυποχώρητοι στις θέσεις τους.

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, η κυβέρνηση δείχνει το πραγματικό της πρόσωπο σε κάθε ομάδα που τολμά και αντιδρά. Τους απαντά με τα ΜΑΤ που θα καταργούσε. ΜΑΤ στις πορείες, ΜΑΤ στα hot spots (Κως, Λέσβος, κτλ.), ΜΑΤ απέναντι σε συνταξιούχους, ΜΑΤ στα Ειρηνοδικεία της χώρας, κάγκελα και ΜΑΤ παντού.

Ο Θεός να βάλει το χέρι του!».

Leave a Reply

Your email address will not be published.