ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. & ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΡΟΔΟΥ

ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ   

Θέμα: «Κενά Σχολικών Μονάδων συλλόγου εκπαιδευτικών Π.Ε. Ρόδου»

Επιβεβαιώθηκε πλέον και επίσημα η τραγική κατάσταση που επικρατεί στο χώρο της Παιδείας μετά και από τη συνάντηση του ΔΣ του συλλόγου μας, με το Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου και τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Νοτίου Αιγαίου. Φέτος, περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά, τα προβλήματα στις σχολικές μονάδες του συλλόγου μας είναι εκρηκτικά. Είναι η πρώτη φορά στα τελευταία χρόνια που σχολεία, τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2015, μετά τον Αγιασμό, δεν θα έχουν δάσκαλο και νηπιαγωγό ή θα ανοίξουν με ελάχιστο εκπαιδευτικό προσωπικό.

Πιο συγκεκριμένα δεν θα ανοίξουν τα δημοτικά σχολεία της Μεγίστης, του Διαφανίου, της Χάλκης και τα νηπιαγωγεία στο Γεννάδι, στη Λάρδο, στην Κάλαθο, στη Λίνδο, στην Ελεούσα, στα Καλαβάρδα, στις Φάνες, στην Αρκάσα, Διαφάνι, Όθος Καρπάθου. Επίσης δεν μπορούν να λειτουργήσουν στοιχειωδώς τα δημοτικά σχολεία στο Γεννάδι, στη Λάρδο, στον Έμπωνα, στη Λίνδο και φυσικά στο σύνολό τους σχεδόν οι σχολικές μονάδες του συλλόγου μας επειδή δεν έχουν τοποθετηθεί ακόμη αναπληρωτές όλων των ειδικοτήτων (τα κενά στο σύνολο του νομού υπολογίζονται μαζί με της ειδικής αγωγής πάνω από 600).

Λύση στο πρόβλημα μπορεί να δοθεί μόνο με πλήρη στελέχωση των σχολικών μονάδων με μόνιμους διορισμούς και ολοκλήρωση των υπηρεσιακών μεταβολών από τον Ιούνιο.

Το ΔΣ του συλλόγου μας καταγγέλλει την απαράδεκτη κωλυσιεργία και προχειρότητα με την οποία οι κυβερνήσεις των τελευταίων 5 χρόνων απαξιώνουν τη λειτουργία των δημόσιων σχολείων και των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών, με αποκορύφωμα τη φετινή χρονιά! Είναι βέβαιο ότι δεν πρέπει ούτε οι εκπαιδευτικοί αλλά ούτε και οι γονείς να δείξουν ανοχή στον εμπαιγμό του Υπουργείου Παιδείας  που υποβαθμίζει το Δημόσιο Σχολείο.

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

            Ο πρόεδρος                                                                          Ο Γεν. Γραμματέας

    Γιώργος Γκουτζιαμάνης                                                                Παναγιώτης Διάκου

 

                

Leave a Reply

Your email address will not be published.