Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Κω, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση-απάντηση σχετικά με τις δηλώσεις του Διευθυντή της Υπηρεσίας Πρώτης Υποδοχής του ΥΠΕΣ κ.Π.Νίκα, σχετικά με τη δημιουργία μόνιμου κέντρου φιλοξενίας και παραμονής παράνομων μεταναστών και προσφύγων στην Κω:

‘’ Ένας υπηρεσιακός παράγοντας του Υπουργείου Εσωτερικών, ο κ.Νίκας, δηλώνει ότι έχει ήδη βρεθεί χώρος για τη δημιουργία μόνιμου κέντρου παραμονής και φιλοξενίας παράνομων μεταναστών και προσφύγων στην Κω.

Προφανώς δεν θεωρούν κάποιοι σκόπιμο να ενημερώσουν ούτε το Δήμο Κω αλλά ούτε και τους πολίτες της Κω.
Αποφασίζουν αυτοί για το νησί μας και επιχειρούν να μας επιβάλλουν τετελεσμένα.
Αυτοί που αποφασίζουν χωρίς εμάς, να μην υπολογίζουν σε εμάς.
Ο Δήμαρχος Κω έχει θέσει συγκεκριμένα ζητήματα και ερωτήματα για τη δημιουργία κέντρου πρώτης υποδοχής, έχει ζητήσει συγκεκριμένες εγγυήσεις.
Σε όλα αυτά δεν έχει δοθεί καμία απάντηση.
Οι εγγυήσεις που δίνει ο κ.Νίκας, ο Διευθυντής της Υπηρεσίας Πρώτης Υποδοχής του Υπουργείου Εσωτερικών, δεν έχουν καμία αξία. Εγγυήσεις οφείλουν να δώσουν οι πολιτικοί του προϊστάμενοι και όχι ένας υπάλληλος.

Ο κ.Νίκας δεν έχει καταλάβει ότι στην Κω αποβιβάζονται καθημερινά 700 και πλέον παράνομοι μετανάστες και πρόσφυγες και σε 10 μέρες σε αυτό το κέντρο θα έχουν συγκεντρωθεί 5 έως 7.000. Χρησιμοποιεί ως επιχείρημα το Κέντρο Υποδοχής στην Ορεστιάδα.
Τι σχέση έχει η Κως, που αποτελεί κορυφαίο τουριστικό προορισμό με την Ορεστιάδα; Έχει καταλάβει ότι συγκρίνει ανόμοια μεγέθη;
Κάποιοι αποφεύγουν ακόμα και σήμερα να απαντήσουν στο πολύ απλό αλλά τόσο δύσκολο για αυτούς ερώτημα: πόσους παράνομους μετανάστες και πρόσφυγες μπορούν να αντέξουν η Ελλάδα και τα νησιά μας;

http://www.kostoday.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.