Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ επαναφέρει την πρότασή του μια ημέρα πριν την επίσκεψη του Σκοπιανού ΥΠΕΞ στην Αθήνα

Την πρότασή του για δημοψήφισμα όσον αφορά το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων επαναφέρει ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρούεφσκι με συνέντευξή του στην βρετανική εφημερίδα Guardian.

Αν και δηλώνει ότι «είμαστε έτοιμοι να ανοίξουμε διάλογο με την Ελλάδα προκειμένου να βρούμε μια λύση» την ίδια στιγμή παραπέμπει την οριστική εξεύρεση λύσης σε δημοψήφισμα.

«Θα θέλαμε να ξεκινήσουμε διαλογο με την Ελλάδα προκειμένου να βρούμε μια λύση και αν βρούμε μια λύση θα πρέπει να πάμε στους πολίτες και να οργανώσουμε δημοψήφισμα. Μέσα από το διάλογο πρέπει να βρούμε μια λύση και μετά από αυτό πρέπει να ρωτήσουμε τους πολίτες: είναι αυτό σωστό ή λάθος;» συνεχίζει στις δηλώσεις του στον Guardian ο Γκρούεφσκι.

Δεν είναι τυχαίο ότι οι δηλώσεις Γκρούεφκσι τον οποίο η βρετανική εφημερίδα παρουσιάζει ως έτοιμο να δώσει μια λύση για το θέμα που παραμένει ανοιχτό εδώ και 24 χρόνια γίνονται μια ημέρα πριν την επίσκεψη στην Αθήνα του υπουργού Εξωτερικών της ΠΓΔΜ Νίκολα Πόποσκι για συνάντηση με τον Έλληνα ομόλογό του Νίκο Κοτζιά.

Αυτή πάντως δεν είναι η πρώτη φορά που ο Νίκολα Γκρούεφσκι θέτει θέμα δημοψηφίσματος κάθώς αντίστοιχη ιδέα είχε διατυπώσει και στο παρελθόν.

http://www.protothema.gr/

Leave a Reply

Your email address will not be published.