Κατέθεσε δύο ερωτήσεις, προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη, εξηγώντας πως οι δηλώσεις της Σίας Αναγνωστοπούλου προκαλούν κοινωνική δυσφορία.

Συνεχίζει τον ήπιο -για την ώρα- ανταρτοπόλεμο με την κυβέρνηση ο κ. Νίκος Νικολόπουλος «χτυπώντας» αυτή τη φορά στο μάθημα των Θρησκευτικών και στις σχετικές δηλώσεις της αναπληρώτριας υπουργού Παιδείας Σίας Αναγνωστοπούλου.

Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου κατέθεσε δύο ερωτήσεις, προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη, εξηγώντας τους πως οι δηλώσεις της κυρίας Αναγνωστοπούλου περί κατάργησης της διδασκαλίας των θρησκευτικών προκαλούν κοινωνική δυσφορία.

Στις δύο ερωτήσεις, ο κ. Νικολόπουλος ζητάει να πληροφορηθεί εάν οι απόψεις της κυρίας Αναγνωστοπούλου είναι προσωπικές ή απηχούν την άποψη του υπουργείου Παιδείας και εάν υπάρχει προγραμματισμός για κατάργηση διδασκαλίας των Θρησκευτικών.

Υποστηρίζει μάλιστα πως ενδεχόμενες επιδιώξεις της κυβέρνησης για κατάργηση του μαθήματος δεν πρέπει να υλοποιηθούν με υπουργικές αποφάσεις αλλά να παραπεμφθούν σε δημοψήφισμα καθώς όπως σημειώνει «η διδασκαλία της χριστιανικής πίστης αποτελεί αναφαίρετο συνταγματικό δικαίωμα των Ελλήνων γονέων που είναι ενεργά μέλη της Ορθόδοξης Χριστιανικής Εκκλησίας».

http://www.protothema.gr/

Leave a Reply

Your email address will not be published.