Παρεμβάσεις του Ηλία Καματερού στη Βουλή για το ΔΗΦΟΔΩ, τον τουρισμό και το μεταναστευτικό.

Σε σημαντικές παρεμβάσεις για ζητήματα της Δωδεκανήσου προχώρησε ο Βουλευτής Ηλίας Καματερός στη διάρκεια συζήτησης της νέας συμφωνίας με τους δανειστές στη σημερινή συνεδρίαση των αρμόδιων επιτροπών της Βουλής.

  1. Ο Δωδεκανήσιος Βουλευτής αναφερόμενος στις εκκρεμότητες που αντιμετωπίζουν οι Δήμοι αλλά και οι επιχειρηματίες της Δωδεκανήσου, πρότεινε και καταρχήν έγινε αποδεκτό, με την κατάργηση του ΔΗΦΟΔΩ που περιέχεται στη νέα συμφωνία να σταματήσει κάθε διεκδίκηση ποσών που έχουν ήδη καταβληθεί, ώστε να δοθεί τέλος σε μία εκκρεμότητα που ταλαιπωρεί εδώ και καιρό την τοπική κοινωνία.
  1. Ο Ηλίας Καματερός αναφερόμενος στη νέα συμφωνία τόνισε ότι μπροστά στις δυσκολίες εξειδίκευσης των μέτρων η κυβέρνηση πρέπει να προχωρήσει:

α. σε τομές στον τουρισμό με αλλαγή του αναπτυξιακού μοντέλου, και

β. να μην αφήνει περιθώρια να ρίχνουν ευθύνη στην κυβέρνηση αυτοί που έχουν την αποκλειστική ευθύνη για το πώς έφτασε η χώρα μας σε αυτή την κατάσταση. Όπως στο μεταναστευτικό, που άφησαν απροετοίμαστη τη χώρα, δίχως κανένα σχεδιασμό αντιμετώπισης των προβλημάτων και απορρόφησης ευρωπαϊκών πόρων. Όπως στην Κω, αυτοί που όξυναν το πρόβλημα αντί να βοηθήσουν σε λύση του και διέσυραν διεθνώς το νησί και τη χώρα μας, ενώ η κυβέρνηση δίνει λύσεις.

Leave a Reply

Your email address will not be published.