“Υγεία – Ευεξία – Ποιότητα Ζωής”

Διήμερη Διαδραστική εκδήλωση

Την εποχή της τεχνολογίας που μας καθηλώνει στις οθόνες των υπολογιστών, της παχυσαρκίας, του διαβήτη και της χοληστερίνης, αλλά και του αγχωτικού ρυθμού ζωής που μας αφαιρεί κάθε δυνατότητα σωματικής εξάσκησης και άθλησης απαιτούνται  διέξοδοι που θα μας οδηγήσουν στον αυτοέλεγχο και στην επαναφορά του φυσικού τρόπου ζωής.

εκδηλωσηΗ κα. Άννα Ζωάννου, αντιδήμαρχος Προστασίας και Προαγωγής Υγείας, Κοινωνικής πολιτικής, Ισότητας δυο φύλων και Τρίτης ηλικίας ως απάντηση των παραπάνω ζητημάτων διοργανώνει με τις υπηρεσίες  της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας του Δήμου Ρόδου ένα πολυμορφικό, διαδραστικό διήμερο, με φιλανθρωπικό σκοπό, αφιερωμένο στις κρίσιμες έννοιες: Υγεία και Ευεξία με στόχο την Ποιότητα Ζωής.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία προσανατολισμένη σε πρακτικές λύσεις και βιωματικές δράσεις με τη συμμετοχή εξειδικευμένων επιστημόνων, γιατρών, διατροφολόγων, ψυχολόγων, γυμναστών, που μέσα από ομιλίες, αλλά κυρίως μέσα από τη συμμετοχή, θα  δώσουν το έναυσμα για μια υγιεινότερη και χαρούμενη ζωή.

Τα διήμερα θα είναι κτισμένα με τέτοιο τρόπο ώστε μέσα από την περιήγηση, την ψυχαγωγία οι συμμετέχοντες να αποκτήσουν ένα εργαλείο για να απαλλαγούν από τις λανθασμένες αντιλήψεις και στερεότυπα που καλλιεργούνται για τον εαυτό και το σώμα, προκειμένου να ξεκινήσουν μια νέα αρχή για έναν ισορροπημένο τρόπο ζωής μέσα από θετικά ερεθίσματα.

Οι συναντήσεις θα πραγματοποιούνται Σαββατοκύριακα στον προφήτη Ηλία με διαμονή στο «Έλαφος και Ελαφίνα» και θα πραγματοποιηθούν:

1ο Διήμερο: 20 & 21 Φεβρουαρίου

2ο Διήμερο: 2 & 3 Απριλίου

3ο Διήμερο: 18 & 19 Ιουνίου

4ο Διήμερο: 17 & 18 Σεπτεμβρίου

5ο Διήμερο: 19 & 20 Νοεμβρίου

Τα διήμερα απευθύνονται σε όλους όσους αισθάνονται την ανάγκη να αποκτήσουν τον έλεγχο της ζωής και της υγείας τους. Ενήλικοι, νέοι, παιδιά άνθρωποι της τρίτης ηλικίας θα έχουν την ευκαιρία να καλλιεργήσουν θετική στάση και δράση για σωματική και πνευματική υγεία. Μέρος των εσόδων θα διατεθούν για φιλανθρωπικό σκοπό στη Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας του Δήμου Ρόδου.

Το κόστος συμμετοχής ανά διήμερο, το οποίο περιλαμβάνει 3 γεύματα (μεσημεριανό, βραδινό και πρωινό) και τη διανυκτέρευση είναι 45€ για ενήλικες, 25€ για παιδιά από 6 έως 12 χρονών και δωρεάν για τα μικρότερα. Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων μπορείτε να απευθύνεστε στα τηλ 2241044808 στην κα. Δέτση Χαρά. (www.elafoshotel.gr). Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, λόγω περιορισμένων θέσεων

Πρόγραμμα 1ου Διημέρου

Σάββατο 20 Φεβρουαρίου

11:00                             Άφιξη

12:00                             Καλωσόρισμα

12:30 – 13:30                Γιόγκα

14:00 – 15:30                Γεύμα

15:30 – 17:00                Ελεύθερη ώρα

17:00 – 19:30                Ομιλίες – Συζητήσεις με συμμετοχή γιατρών,

ψυχολόγων και γυμναστών

19:30 – 20:30                Αναπνοές  – Διαλογισμός

21:00                             Δείπνο με συνοδεία ζωντανής κλασικής μουσικής

Κυριακή 21 Φεβρουαρίου

8:30 –  9:30                             Πρωινό

9:30 – 10:30                  Βιωματικό από διαιτολόγο – διατροφολόγο

10:30 – 12:00                Περιήγηση σε μονοπάτια στον Προφήτη Ηλία

12:15                             Αναχώρηση

Leave a Reply

Your email address will not be published.