Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ  ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΩΡΟ

Ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Δωδεκανήσου με αφορμή μεμονωμένη ιδιωτική πρωτοβουλία σχετικά με προτεινόμενη υπερμεγέθη παρέμβαση στο λιμάνι της Ρόδου, θεωρεί αυτονόητο ότι για οποιαδήποτε διαδικασία που αφορά τη βιώσιμη εξέλιξη, την αισθητική και ποιοτική αναβάθμιση του Δημόσιου χώρου του τόπου μας, θα προηγείται ουσιαστική διαβούλευση μεταξύ των αρμοδίων φορέων στην οποία και προφανώς θα συμμετέχει.

Ο ΣΑΔ έχει θέσει πρωταρχικό στόχο την εκπόνηση αρχιτεκτονικών διαγωνισμών για σημαντικά τμήματα του δημόσιου χώρου τόσο της Ρόδου όσο και ολόκληρου του Νοτίου Αιγαίου σε συνεργασία με τον Δήμο Ρόδου και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Με την διαδικασία αυτή δίνεται το δικαίωμα σε όλους τους αρχιτέκτονες της πατρίδας μας να συμμετάσχουν με τις επιστημονικές τους προτάσεις παρουσιάζοντας τον τρόπο που οραματίζονται την εξέλιξη του τόπου μας.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι κάθε αρχιτεκτονικός διαγωνισμός, ανεξάρτητα από την έκβαση του, αποτελεί αφορμή για ουσιαστικό και γόνιμο διάλογο τόσο μεταξύ αρχιτεκτόνων, όσο και μεταξύ επίσημων φορέων και πολιτών.

Γιώργος Σκιαδόπουλος

Πρόεδρος ΣΑΔ

Γιώργος Περνάρης

Αντιπρόεδρος ΣΑΔ

Αναστασία Μαργιέ

Γεν. Γραμματέας ΣΑΔ

Νίκος Παπαγρηγορίου

Μέλος ΔΣ ΣΑΔ

Γιάννης Ματσαμάς

Μέλος ΔΣ ΣΑΔ

Leave a Reply

Your email address will not be published.