Αίτηση διαγραφής κατά του Φαρμακευτικού Αναπτυξιακού Ινστιτούτου Ελλάδος (ΦΑΝΙΕ) κατέθεσε ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών. Ο ΠΦΣ στην αίτησή του υποστηρίζει ότι το σωματείο των φαρμακοποιών με διευρυμένο ωράριο λειτουργίας επιχειρεί  να υποκαταστήσει τον θεσμικό ρόλο του ΠΦΣ, κατά παράβαση των διατάξεων του νόμου 3601/28.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΦΣ Κωνσταντίνος Λουράντος «έχουμε καθήκον να καταγγείλουμε όλους αυτούς που υπονομεύουν την λειτουργία του φαρμακείου της γειτονιάς και υπαγόρευσαν την απαράδεκτη απόφαση του υπουργείου Υγείας. Το εν λόγω σωματείο, λαλίστατο σε κάθε άλλη περίπτωση, απέδειξε την ενοχή του σιωπώντας ηχηρά στην πρόσφατη κινητοποίηση που αφορούσε το μέλλον των φαρμακείων. Η στάση του είναι διασπαστική και διχαστική».

Να σημειωθεί ότι, εδώ και αρκετό καιρό υποβόσκει μια κόντρα μεταξύ του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου και του Φαρμακευτικού Αναπτυξιακού Ινστιτούτου Ελλάδος, με αφορμή το διευρυμένο ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων.

Το ΦΑΝΙΕ έχει ταχθεί ανοιχτά υπέρ του διευρυμένου ωραρίου λειτουργίας, καθώς απαρτίζεται κυρίως από φαρμακεία που ακολουθούν αυτό το πρότυπο λειτουργίας. Από την πλευρά του ΠΦΣ δεν είναι ποτέ με καλό μάτι την ίδρυση του σωματείου, θεωρώντας την κίνηση ως απόπειρα διάσπασης του κλάδου.

Η απουσία επίσημης αντίδρασης στην Κοινή Υπουργική Απόφαση για το ιδιοκτησιακό των φαρμακείων από την πλευρά του ΦΑΝΙΕ, όπως ήταν φυσικό εξόργισε τον ΠΦΣ με αποτέλεσμα την κατάθεση της αίτησης διαγραφής του στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών.

Μαίρη Μπιμπή

health.in.gr

http://news.in.gr/

Leave a Reply

Your email address will not be published.