Πρόλαβε να καλύψει, σε διάστημα δύο εβδομάδων, μια απόσταση περίπου 480 χιλιομέτρων στις ανατολικές ΗΠΑ μέχρι να πέσει στα χέρια των βανδάλων

Το φιλικό ρομποτάκι HitchBot που έκανε οτοστόπ για να μάθει αν το ανθρώπινο είδος είναι άξιο εμπιστοσύνης βρέθηκε διαμελισμένο σε δρόμο της Φιλαδέλφειας, στις ΗΠΑ.

Μια κατασκευή από Καναδούς ερευνητές, με κυλινδρικό σώμα, μπλε πόδια και κίτρινα γάντια -με τον αντίχειρα πάντα σηκωμένο και έτοιμο να σταματήσει ένα οποιοδήποτε αυτοκίνητο για να το μεταφέρει- ο HitchBot πρόλαβε να καλύψει, σε διάστημα δύο εβδομάδων, μια απόσταση περίπου 480 χιλιομέτρων στις ανατολικές ΗΠΑ μέχρι να πέσει στα χέρια των βανδάλων.

Προηγουμένως κατάφερε να διατρέξει περισσότερα από 6.000 χιλιόμετρα στον Καναδά χωρίς να συναντήσει προβλήματα και επισκέφθηκε περιοχές της Γερμανίας και της Ολλανδίας, με στόχο πάντα να ανακαλύψει αν οι άνθρωποι θα μπορούσαν να εμπιστευτούν την τεχνολογία. Δυστυχώς, όμως, πήρε την απάντησή του σχεδόν αμέσως μόλις έφτασε στις ΗΠΑ.

«Ωχ, το σώμα μου πληγώθηκε. Φαντάζομαι ότι, κάποιες φορές, άσχημα πράγματα συμβαίνουν στα ευγενικά ρομπότ. Το ταξίδι μου πρέπει να λάβει τέλος προς το παρόν αλλά η αγάπη μου για τους ανθρώπους δεν θα σβήσει ποτέ», ήταν το μήνυμα του ρομπότ στον ιστότοπό του το Σαββατοκύριακο.

Οι εφευρέτες του, ερευνητές των Πανεπιστημίων Ράιερσον και Μακμάστερ του Τορόντο οι οποίοι ήθελαν να ανακαλύψουν αν «τα ρομπότ μπορούν να εμπιστευτούν τους ανθρώπους», προσπάθησαν να παρηγορήσουν τους θαυμαστές του.

«Καταλαβαίνουμε ότι πολλοί υποστηρικτές του HitchBOT θα απογοητευτούν αλλά θέλουμε να τους διαβεβαιώσουμε ότι αυτή η υπέροχη εμπειρία δεν τελειώνει εδώ. Θα επικεντρωθούμε στο εξής στο ερώτημα «τι μπορούμε να μάθουμε απ’ όλα αυτά» και θα εξερευνήσουμε τις πιθανές μελλοντικές περιπέτειες των ρομπότ και των ανθρώπων», έγραψαν στον ιστότοπο www.hitchbot.me

http://www.protothema.gr/

Leave a Reply

Your email address will not be published.