Θέμα: «Διαμαρτυρία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Γενικού Λυκείου Απερίου  για την έλλειψη καθηγητών»  

Την παρέμβαση του Δήμου  για την πλήρωση  των κενών θέσεων  των καθηγητών στο Γενικό Λύκειο Απερίου Καρπάθου ζήτησε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων κατά την   επίσκεψη-διαμαρτυρία  που  πραγματοποίησαν  στο γραφείο Δημάρχου την Τετάρτη 04/11.

Λόγω απουσίας του κ. Δημάρχου,  τα μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων  δέχτηκε ο Αντιδήμαρχος κ. Γιάννης Κοσμάς, ο οποίος   ενημερώθηκε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Γενικό Λύκειο του νησιού, με τα κενά των καθηγητών.

Το πρόβλημα είναι σοβαρό, αφού δεν υπάρχουν καθηγητές σε πανελλαδικά εξεταζόμενα  μαθήματα, όπως είναι η Βιολογία, Πληροφορική, Αγγλικά, Σχέδιο και Γυμναστική. Οι γονείς ζήτησαν  με τις επόμενες άμεσες  προσλήψεις αναπληρωτών να καλυφθούν τα κενά αυτά με  το να δοθεί  προτεραιότητα στο νησί μας, και όχι σε άλλα μεγάλα νησιά του Νομού, όπου υπάρχουν και άλλες δυνατότητες για την προετοιμασία των μαθητών (ιδιωτικά φροντιστήρια… )

Η επικοινωνία του κ. Αντιδημάρχου ήταν άμεση με τον Προϊστάμενο της Β’ θμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου κ. Παπαδομαρκάκη, ο οποίος υποσχέθηκε ότι θα δοθεί προτεραιότητα στο νησί μας.

                                                  Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Καρπάθου

Leave a Reply

Your email address will not be published.