ΔΗΜΟΣ ΛΕΡΟΥ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

            Με λύπη, διαπιστώνουμε ότι ο κ. Κοντραφούρης συνεχίζει την τακτική των ανέξοδων και αβάσιμων καταγγελιών, ποινικοποιώντας την πολιτική στον τόπο μας, χωρίς μάλιστα να αντιπροτείνει κάτι ουσιαστικό, πράγμα που έχει καταδικάσει ο Λεριακός λαός και πολύ πρόσφατα δεν τον ακολούθησε στις τάχα κινητοποιήσεις του, όσον αφορά το προσφυγικό πρόβλημα.

            Οι καιροί και οι περιστάσεις, απαιτούν ομοψυχία, συγκερασμό απόψεων, λύσεις στα προβλήματα και σωστό σχεδιασμό για πρόοδο του νησιού. Φανείτε επιτέλους αντάξιος των απαιτήσεων με σοβαρότητα για το συμφέρον του τόπου μας και όχι των εντυπώσεων. Η μέθοδος των καταγγελιών που ακόμα και σήμερα συνεχίζετε, δεν οδηγεί πουθενά. Ειδικά σε έργα ανάπτυξης, όπως η πύλη εισόδου εξόδου, που τη συγκεκριμένη στιγμή δεν ήταν αρμοδιότητα του Λιμενικού Ταμείου και καμία μελέτη δεν εκπονήθηκε από αυτό και το νηπιαγωγείο που αποτελεί εξειδικευμένη εργασία που αδυνατεί η Τεχνική Υπηρεσία του δήμου να εκτελέσει, είναι έργα για τα οποία ακόμα μας καταγγέλλετε σε επιτρόπους και εισαγγελείς και  οπισθοδρομούν το νησί, φανερώνοντας μικροψυχία και ξεπερασμένες μεθόδους που μας οδηγούν σε παλαιότερες εποχές, με εσάς πάλι πρωταγωνιστή.

ΔΗΜΟΣ ΛΕΡΟΥ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

            Με αφορμή το δελτίο τύπου του κ. Κοντραφούρη για το μεταναστευτικό, ο δήμος μας, από την πρώτη στιγμή που εντατικοποιήθηκε το πρόβλημα της άφιξης, λόγω της γεωγραφικής θέσης του νησιού μας, προσπάθησε και προσπαθεί να βρει μια μόνιμη και κυρίως ρεαλιστική λύση. Προς αποφυγή της δυσάρεστης εικόνας με υγειονομικό – αισθησιακό κίνδυνο και αντίκτυπο, με θέμα ασφάλειας των κατοίκων της Λέρου και κυρίως του Λακκιού, αποφασίσαμε ομόφωνα ως Δημοτικό Συμβούλιο να χρησιμοποιηθεί ο υπαίθριος χώρος των Λεπίδων ως κέντρο υποδοχής και καταγραφής των προσφύγων – μεταναστών.

Ήλθαμε αντιμέτωποι με ένα πρόβλημα που ούτε το θέλαμε, ούτε το επιδιώξαμε. Έχουμε τις επιφυλάξεις μας, όμως είμαστε υποχρεωμένοι να το διαχειριστούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και ταυτόχρονα να κερδίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα οφέλη για το δήμο μας και τους κατοίκους, όπως έχουμε καταθέσει και μια σειρά προτάσεων τόσο στον κύριο Πρωθυπουργό όσο και στα Υπουργεία Εσωτερικών και Προστασίας του Πολίτη, αλλά και στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Μην επικεντρώνεστε μόνο στα απορριμματοφόρα! Δε μιλήσαμε ποτέ για φυλακές, αλλά για ολιγοήμερη, ει δυνατόν και αυθημερόν διαμονή προσφύγων μεταναστών σε ανθρώπινες συνθήκες, μακριά από τα διάφορα κεντρικά σημεία του νησιού.

Ερωτάται ο κύριος Κοντραφούρης, θέλει να ζήσει ξανά τις απείρου κάλους σκηνές του Αυγούστου στο Λακκί με το να μην προτείνει κάτι συγκεκριμένο; Μήπως αντί ορθολογικής αντιμετώπισης θέλει ΜΑΤ στο νησί και διχασμό της μικρής φιλήσυχης και φιλόξενης κοινωνίας μας; Το όχι στα HOT SPOT δε λέει τίποτα! Δε λύνει κανένα ζήτημα. Όπως ούτε οι προτάσεις των μελών του συνδυασμού του στο Δημοτικό Συμβούλιο να πάνε στο πουθενά ή να τους πυροβολούμε, γιατί δυστυχώς έτσι πρότειναν τα μέλη της μειοψηφίας, σε ένα τόσο καυτό και άμεσα αντιμετωπίσιμο πρόβλημα.

Αντί της αοριστίας και της αμπελοφιλοσοφίας ελάτε κύριε Κοντραφούρη να αγωνιστούμε μαζί, να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα με ρεαλιστικές θέσεις και όχι μικρόψυχα και ευήμερα μικροκομματικά συμφέροντα. Η ανεργία και η αγωνία μικρών και μεγάλων για ένα μεροκάματο, θα πρέπει να μας απασχολεί και να μην τα αντιμετωπίζουμε εκ του ασφαλούς.

Leave a Reply

Your email address will not be published.