ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ Δωδεκανησιακής  Πρωτοβουλίας   Μηχανικών, ΔΩ.ΠΡΩ.ΜΗ.

 Η μοναδική αποδεκτή πορεία για την Ελλάδα είναι η ευρωπαϊκή

ΔΩΠΡΟΜΗΣ΄ αυτή την κρίσιμη ώρα η Δωδεκανησιακή Πρωτοβουλία Μηχανικών, ΔΩ.ΠΡΩ.ΜΗ.  τοποθετείται με ευθύνη και συνέπεια. Το δημοψήφισμα είναι ένα «θολό» ερώτημα που αφενός δεν διασφαλίζει τη έκφραση της πραγματικής δημοκρατικής βούλησης του λαού μας, αφετέρου θέτει σε κίνδυνο την παρουσία της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ευρώ. Ταυτόχρονα καλλιεργεί  επικίνδυνα το διχασμό στην κοινωνία .

Το πραγματικό δίλημμα της 5ης Ιουλίου είναι αν επιλέγουμε την παραμονή στην ευρωζώνη ή την έξοδό μας από αυτή. Η άποψη αυτή δεν εκπορεύεται από κάποια διάθεση τρομολαγνείας, κινδυνολογίας και διασποράς πανικού αλλά από την κοινή λογική και γνώση.

Μια Ελλάδα εκτός ευροζώνης σε ένα παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον θα είναι μια εντελώς διαφορετική Ελλάδα, μια φτωχή Ελλάδα, μια αδύναμη Ελλάδα που θα αναγκαστεί να ξεπουλάει πολύτιμους πόρους για να επιβιώσει, που θα παλεύει καθημερινά για την ενεργειακή της αυτάρκεια, την ιατροφαρμακευτική της περίθαλψη ,που θα αδυνατεί να εισάγει πρώτες ύλες για την παρασκευή των προϊόντων της , μια Ελλάδα  πιο ευάλωτη απέναντι σε όσους την επιβουλεύονται.

Στο σημείο όπου έχουμε φτάσει δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις ωστόσο, μια Ελλάδα εντός ευροζώνης διασφαλίζει τα γεωγραφικά, ιστορικά, πολιτισμικά, οικονομικά και κοινωνικά της χαρακτηριστικά  αλλά ταυτόχρονα της δίνει χρόνο να αναλάβει τις πρωτοβουλίες για τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις -για τη δημιουργία παραγωγικού κράτους , νέων θέσεων εργασίας, την πάταξη της γραφειοκρατίας, τη φορολογία, τη λειτουργία των αγορών και το ασφαλιστικό σύστημα.

Σε αυτήν την κρίσιμη για το μέλλον του τόπου μας συγκυρία, η ΔΩ.ΠΡΟ.ΜΗ , η παράταξη ενός κλάδου, των Μηχανικών που έχει πληγεί περισσότερο από κάθε άλλο τα χρόνια της οικονομικής κρίσης και που εξαιτίας αυτού του πλήγματος δικαιούται να εκφράζει απερίφραστα την άποψη της, με παρρησία δηλώνει  ότι η μοναδική αποδεκτή πορεία για την Ελλάδα είναι η ευρωπαϊκή , το «ΝΑΙ» πρέπει να επικρατήσει στο  δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου.
Η Δωδεκανησιακή Πρωτοβουλία Μηχανικών (ΔΩ.ΠΡΩ.ΜΗ.) λέει ΝΑΙ στην Ευρώπη,

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.