«Δημήτρης Γάκης: Οι θάλασσες και οι ωκεανοί ενώνουν λαούς και οικονομίες και μεταφέρουν παντού το μήνυμα της δημοκρατίας, της ελευθερίας και του αγώνα για ένα καλύτερο αύριο»

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου  Δημήτρης Γάκης παρευρέθηκε στην τελετή αποφοίτησης της Ροδιακής Ακαδημίας για το Δίκαιο της Θάλασσας που έγινε στο Παλάτι των Ιπποτών, στις 24.07.15.

Στο χαιρετισμό του, ο Δημήτρης Γάκης τόνισε ιδιαίτερα το γεγονός πως μέσα από τη Ροδιακή Ακαδημία και τους αποφοίτους της η Ελλάδα και η Ρόδος κερδίζουν χρόνο με το χρόνο φίλους, οι οποίοι μεταφέρουν τις διαχρονικές αρχές της Δημοκρατίας και της Ελευθερίας στις χώρες τους.

«Σήμερα, που η χώρα προσπαθεί να επανεκκινήσει την οικονομία της, η θάλασσα δίνει νέες ευκαιρίες για το άνοιγμα της Ελλάδας στην παγκοσμιοποιημένη οικονομία, αναβαθμίζει το ρόλο της στις διεθνείς εμπορικές διαδρομές και δίνει την αναγκαία οικονομική και αναπτυξιακή ώθηση στην ελληνική νησιωτική περιφέρεια. Και σε αυτό το στόχο, πρωτοβουλίες του Ινστιτούτου Αιγαίου του Δικαίου της Θάλασσας και του Ναυτικού Δικαίου όπως αυτή που σήμερα πραγματοποιείται, είναι αξιέπαινες. Αποτελεί απτή απόδειξη των δυνατοτήτων της Ροδιακής ναυτικής παράδοσης στη διασύνδεση πολιτισμών, λαών και οικονομιών με υπόβαθρο τη θάλασσα της Μεσογείου.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Leave a Reply

Your email address will not be published.