Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε σήμερα νωρίς το μεσημέρι ο αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων και βουλευτής Δωδεκανήσου του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Κρεμαστινός, κάνοντας αρχικά μία σύντομη αναφορά στα νέα του καθήκοντα ως αντιπροέδρου της Βουλής και υποστηρίζοντας ότι η θέση αυτή αποτελεί τιμή για τα Δωδεκάνησα και δια μέσου της θα προάγει τα Δωδεκανησιακά συμφέροντα. Ξεκινώντας την τοποθέτησή του σχετικά με την ουσία της σημερινής συνέντευξης, εξήγησε ότι το μέλλον προοιωνίζεται δυσοίωνο… 

Ο κ. Δημήτρης Κρεμαστινός, επανέλαβε, γι’ ακόμη μία φορά, ότι όσα είχε υποστηρίξει πριν από 5 έτη παραμένουν επίκαιρα, αφού τίποτα απ’ αυτά δεν έχει υλοποιηθεί, ενώ πρόσθεσε ότι εάν η χώρα δεν λάβει θέση στο σωστό δρόμο, θα έρθει και 4ο ή και 5ο μνημόνιο, εάν καταφέρει να γλιτώσει την ασύντακτη χρεοκοπία. Πάντως σημείωσε ότι στην Αττάλεια βγήκαν ήδη από το μνημόνιο, ενώ εμείς υπογράφουμε συνεχώς νέα.

Ο βουλευτής Δωδεκανήσου του ΠΑΣΟΚ εξήγησε ότι η χώρα θα πρέπει να επενδύσει στην ανάπτυξη, διαφορετικά θα γίνονται συνεχώς μειώσεις συντάξεων και μισθών μέχρι να φτάσουμε στα επίπεδα της Βουλγαρίας των 250 και 300 ευρώ. «Οι δηλώσεις μου τότε, που ήταν ίδιες με σήμερα, προκαλούσαν τις αντιδράσεις των κομμάτων που υπόσχονταν έξοδο από τα μνημόνιο, 14ο μισθό, αυξήσεις κτλ», είπε, συμπληρώνοντας ότι το ερώτημα για έξοδο της χώρας από το μνημόνιο θα πρέπει να απευθύνεται σε αυτούς που ο κόσμος επιλέγει να τον κυβερνήσει… 

«Εάν δεν υπάρξει παραγωγή, εξαγωγές, επενδύσεις, το μέλλον θα είναι άσχημο και να μην ακούει ο κόσμος διάφορους που εμφανίζονται ως μεσσίες«, προσέθεσε ο κ. Κρεμαστινός, εξηγώντας ότι τα capital cotrol και το κλείσιμο των τραπεζών είναι θηλιά στο λαιμό των φτωχών και των μεσαίων, διότι οι τραπεζίτες και οι έχοντες έχουν μεταφέρει τα χρήματά τους στο εξωτερικό.

Ο καθηγητής Δημήτρης Κρεμαστινός, ξεκαθάρισε ότι δεν θα στηρίξει κανένα νέο μέτρο που θα φέρει η κυβέρνηση και θα αφορά μειώσεις μισθών και συντάξεων, καθιστώντας ότι στις … διαπραγματεύσεις δεν αποφάσισαν μαζί για την επιβολή των νέων φόρων. Αναφορικά με το ενδεχόμενο συμμετοχής του ΠΑΣΟΚ σε μία κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, επισήμανε ότι για να γίνει κάτι τέτοιο θα πρέπει να υπάρξει σεβασμός στο πρόγραμμα του κόμματος και να αναγνωριστεί ιστορικά, αφού ο κ. Τσίπρας αποδεχθεί ότι έκανε λάθος. 

«Ο κόσμος θα πρέπει να εμπιστευτεί σοβαρούς ανθρώπους και ο πρωθυπουργός θα πρέπει να καταλάβει τα λάθη του. Η χώρα δεν θα βγει από το αδιέξοδο εάν δεν υπάρξει κυβέρνηση σωτηρίας, το λέω από το 2010. Δεν θα σωθούμε με κομματικούς και κομματικά επιτελεία. Θα πρέπει να επιλεγούν οι καλύτεροι απ’ όλα τα κόμματα», σχολίασε ο κ. Κρεμαστινός.

Ερωτηθείς για την έκδοση Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου από την κυβέρνηση, είπε ότι τότε οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορούσαν τον κ. Σαμαρά, τώρα είναι βουβοί. 

Πηγή: Black Monday.gr 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.