Μετά την τηλεοπτική συνέντευξη του Πρωθυπουργού στον ΑΝΤ1 της Πέμπτης 02.07.15, ο Δημήτρης Κρεμαστινός έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Με ανοιχτή επιστολή μου προς τον Πρωθυπουργό του ζητούσα, επί λέξει,

  • να κλείσει αμέσως συμφωνία, ύστερα μάλιστα από την πρόταση που του διαβίβασε δημόσια ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης,
  • να καλέσει -μετά τη συμφωνία- τον ελληνικό λαό να στηρίξει τη συμφωνία αυτή ενωμένος με το να πει ένα καθαρό «ναι» στη συμφωνία και «ναι» στην Ευρώπη.
  • να ανοίξουν οι τράπεζες,
  • να ομαλοποιηθεί η οικονομία και να διασωθούν οι καταθέσεις που είναι ο κόπος και το αίμα μιας ζωής των Ελλήνων

Μετά από την επιστολή, ο Πρωθυπουργός με την χθεσινοβραδινή του συνέντευξη στον ΑΝΤ1 είπε ότι το άνοιγμα των τραπεζών εξαρτάται από την ύπαρξη συμφωνίας. Ύστερα πρόσθεσε ότι με το «όχι» εντός 2 ημερών το αργότερο θα έχει υπογράψει συμφωνία. 

Το ερώτημα που τίθεται είναι: εντός 2 ημερών τι είδους διαπραγμάτευση μπορεί να κάνει και, κατά συνέπεια, ποιο είναι πλέον το νόημα του δημοψηφίσματος και ιδιαίτερα του «όχι» στο δημοψήφισμα αυτό;

Είναι προφανές ότι ο Πρωθυπουργός πιέζεται από τα γεγονότα και ειδικότερα από την κρίση που ο ίδιος δημιούργησε με την προκήρυξη ενός δημοψηφίσματος χωρίς κανένα ουσιαστικό αντικείμενο. Για αυτό και συμπεριφέρεται με αυτόν τον ακατάληπτο τρόπο. Όμως, το δημοψήφισμα θα γίνει την Κυριακή. Πιστεύω πως οι πολίτες πρέπει να δώσουν ένα ξεκάθαρο μήνυμα που είναι «ΝΑΙ» στην Ευρώπη, «ΝΑΙ» στην Ευρωπαϊκή Ένωση και «ΝΑΙ» στην Ευρωζώνη.»

Leave a Reply

Your email address will not be published.