Συνεδριάζει κεκλεισμένων των θυρών η ΚΟ της ΝΔ χωρίς Σαμαρά και Καραμανλή – Ενώ όλοι επικαλούνται την ανάγκη ενότητας, οι γαλάζιοι έχουν γίνει «μύλος» – Χιλιάδες στελέχη υπέρ της διεξαγωγής εκλογών στις 22 Νοεμβρίου – Πρωτοβουλία Σαλμά για εκλογή προέδρου τον Μάρτιο του 2016, την στηρίζουν 30 βουλευτές – Φωτογραφήθηκαν μαζί τρεις εκ των τεσσάρων υποψηφίων

Ενώ οι διεκδικητές της αρχηγίας στη ΝΔ εμφανίζονται να προσπαθούν να βρουν αμοιβαία αποδεκτούς κώδικες επικοινωνίας, ώστε η διαδικασία ανάδειξης νέου προέδρου να εξελιχθεί ομαλά, η βάση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης φαίνεται ότι βράζει.

Μετά την επίδειξη… γαλλικών από τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη που εισέβαλε στη χθεσινή συνεδρίαση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής καταγγέλλοντας εμμέσως τον γραμματέα του κόμματος Ανδρέα Παπαμιμίκο αλλά και το γενικό διευθυντή της ΝΔ ότι ετοιμάζουν εκλογές… νοθείας, σήμερα ο πρόεδρος της ΝΔ και οι άλλοι τρεις διεκδικητές, δηλαδή οι κύριοι Απόστολος Τζιτζικώστας, Κυριάκος Μητσοτάκης και Άδωνις Γεωργιάδης συναντήθηκαν, με σκοπό να επιχειρήσουν να μετατρέψουν την πολυφωνία σε αρμονία.

Μετά τη συνάντηση, εξέδωσαν την ακόλουθη κοινή ανακοίνωση: «Ενόψει της εκλογικής διαδικασίας της 22ας Νοεμβρίου, οι τέσσερις υποψήφιοι για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, συναντηθήκαμε και στέλνουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα ενότητας της Παράταξης, διαφάνειας της διαδικασίας και πιστής τήρησης του Καταστατικού. Αντίπαλος μας είναι μόνο ο κ. Τσίπρας, η κυβέρνησή του και τα προβλήματα του τόπου».

Εξερχόμενος από τη συνάντηση στη Βουλή, που ολοκληρώθηκε περί τις 18:15, ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης σημείωσε ότι η χθεσινή μέρα είναι παρελθόν και προσέθεσε ότι η ΝΔ προχωρά ενωμένη στις εκλογές για την ανάδειξη νέου αρχηγού στις 22 Νοεμβρίου.

Όπως είπε, ο ίδιος και οι κ.κ. Μεϊμαράκης, Τζιτζικώστας και Μητσοτάης αποφάσισαν από κοινού να διεξαχθούν οι εκλογές με βάση το καταστατικό της παράταξης και όπως είχαν διεξαχθεί και το 2009.

Ωστόσο, επί της ουσίας στη ΝΔ επικρατεί… μύλος.

– Βουλευτές, μεταξύ των οποίων ο Μάριος Σαλμάς ανέλαβαν πρωτοβουλία για αναβολή της διαδικασίας εκλογής νέου προέδρου. Ζητούν η ανάδειξη νέου αρχηγού να γίνει τον Μάρτιο του 2016 επικαλούμενοι προηγούμενη απόφαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος. Το επιχείρημα της συγκεκριμένης ομάδας βουλευτών, οι οποίοι υπολογίζονται περίπου σε 30, είναι ότι με όσα συνέβησαν τις τελευταίες μέρες το κόμμα διασύρεται και γι’ αυτό ζητούν να σταματήσουν οι διαδικασίες διαδοχής.

– Άλλη ομάδα βουλευτών και γαλάζιων στελεχών απ’ όλη την χώρα ζητούν να εκλεγεί νέος αρχηγός στις 22 Νοεμβρίου όπως έχει ήδη δρομολογηθεί (εκτιμούν δηλαδή ότι ο νέος πρόεδρος δεν θα αναδειχθεί την από την πρώτη Κυριακή των εκλογών και θα χρειαστεί επαναληπτική ψηφοφορία).

Το κείμενο υπέρ της ενότητας της Παράταξης και διεξαγωγής των εκλογών ανάδειξης προέδρου στις 22 Νοεμβρίου, όπως προβλέπει το καταστατικό του κόμματος, κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες σε στελέχη της Νέας Δημοκρατίας. Σύμφωνα με πληροφορίες το κείμενο συντάχθηκε χθες βράδυ και από το πρωί υπογράφουν χιλιάδες μέλη της ΝΔ σε όλη την Ελλάδα, Πρόεδροι Νομαρχιακών και νεολαίοι, σε μία προσπάθεια να εκφραστεί η βούληση της γαλάζιας βάσης για ανάδειξη αρχηγού το συντομότερο δυνατό.


Διαβάστε τι αναφέρει το κείμενο των γαλάζιων στελεχών που ζητούν εκλογή νέου προέδρου στις 22 Νοεμβρίου:

«Η Νέα Δημοκρατία ιστορικά αποτελεί την Παράταξη των μεγάλων εθνικών επιλογών, αποτελώντας σταθερά του πολιτικού συστήματος εδώ και δεκαετίες. Η 41χρονη πορεία του κόμματος στηρίχθηκε στη βαθιά πίστη για τηΔημοκρατία αλλά και τη μαχητικότητα για την προάσπιση του εθνικού συμφέροντος.

Σήμερα, μετά από την ήττα των εκλογών του Σεπτεμβρίου, η Παράταξη πρέπει να μείνει ενωμένη και είναι υποχρέωση όλων μας να συμβάλουμε προς αυτή την κατεύθυνση. Για το σκοπό αυτό και έπειτα από την εντολή του κ. Ε.Μεϊμαράκη να ξεκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες διαδοχής του, είναι ζωτικό για την επόμενη ημέρα της Νέας Δημοκρατίας να προχωρήσει απρόσκοπτα η διαδικασία εκλογής, όπως έχει ορίσει ήδη η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή για τις 22 Νοεμβρίου εφαρμόζοντας ρητά το Κατα στατικό.

Η Νέα Δημοκρατία πρέπει να αλλάξει και σ’ αυτή την αλλαγή οφείλουμε όλοι μας να την οδηγήσουμε ενωμένοι και αποφασισμένοι να αναγεννηθούμε».

Αξίζει να σημειωθεί πως ανάλογη κίνηση είχε γίνει και το 2009, με χιλιάδες μέλη του κόμματος να ζητούν τότε το άνοιγμα των διαδικασιών στη βάση του κόμματος.

– Άλλοι βουλευτές της ΝΔ, στους οποίους κατά πληροφορίες συμπεριλαμβάνεται η Όλγα Κεφαλογιάννη, φαίνεται ότι ζητούν την διεξαγωγή συνεδρίου πριν από την εκλογή νέου προέδρου.

http://www.protothema.gr/

Leave a Reply

Your email address will not be published.