Σοκ και δέος προκαλεί στους ασφαλισμένους το σχέδιο της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό

Σοκ και δέος προκαλεί στους ασφαλισμένους το σχέδιο της κυβέρνησης  για το ασφαλιστικό.

Οι προτάσεις της Κυβέρνησης προς το κουαρτέτο των δανειστών δεν συνιστούν, όπως αυτή ισχυρίζεται, ασφαλιστική μεταρρύθμιση, που θα σώσει την κοινωνική ασφάλιση, αλλά νέα λεηλασία των συντάξεων με θύματα όλους τους συνταξιούχους και ιδιαίτερα όσους θα βγουν στη σύνταξη από 1/1/2016.

Στόχος της κυβέρνησης είναι να απαλλάξει το κράτος και τους εργοδότες από την υποχρέωσή τους να συνεισφέρουν στο ασφαλιστικό σύστημα και να μεταφέρει δικαιώματα από όσους πλήρωσαν περισσότερα έτη ασφάλισης και υψηλότερες εισφορές, προκειμένου να «στηρίξει» τους ανασφάλιστους, ή όσους κινούνται κάτω από το απόλυτο όριο της φτώχειας χωρίς κρατική συμμετοχή.

Δεν είναι τυχαίο εξάλλου ότι στο Μαξίμου στον «διάλογο» για το ασφαλιστικό πήγαν ΜΟΝΟ οι εργοδοτικές ενώσεις, οι οποίες δέχθηκαν δήθεν να συνεισφέρουν στην επίλυση του ασφαλιστικού με αύξηση των εργοδοτικών εισφορών κατά 0,50% μέχρι το 2017, τη στιγμή που τα τελευταία χρόνια έχουν μειωθεί χαριστικά οι εργοδοτικές εισφορές κατά 4,9%. Με επικοινωνιακά τεχνάσματα και τερτίπια δεν λύνεται το ασφαλιστικό.

Η κυβερνητική πρόταση για το ασφαλιστικό αποτελεί την ταφόπλακα για τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης, αφού ορίζει προσωπικό ποσοστό αναπλήρωσης για τον καθένα, ολοκληρώνει το σχεδιασμό που υπήρχε εξαρχής για το ασφαλιστικό και νομιμοποιεί όλους τους προηγούμενους αντιασφαλιστικούς νόμους και διατάξεις.

Με την πρόταση αυτή της κυβέρνησης  για το ασφαλιστικό :

  1. Περικόπτεται βαθμιαία η κύρια σύνταξη και το ΕΚΑΣ για τους ήδη συνταξιούχους και άμεσα όλες οι επικουρικές συντάξεις με τη δημιουργία ενιαίου ταμείου (ΕΦΚΑ).
  2. Μειώνονται άμεσα όλα τα ασφαλιστικά δικαιώματα (κύρια και επικουρική σύνταξη, εφάπαξ) όλων των εργαζομένων που βρίσκονται κοντά στα όρια της συνταξιοδότησης και θα βγουν από 1/1/2016.
  3. Χαντακώνονται οι νέοι εργαζόμενοι που, με την ανεργία κολλημένη στο 25% και τις ελαστικές σχέσεις εργασίας συνεχώς να επεκτείνονται, δε θα κατορθώσουν ούτε το επίδομα φτωχοκομείου της «εθνικής σύνταξης» να συμπληρώσουν, ώστε να το πάρουν ολόκληρο.

Μετά από 11 μειώσεις των συντάξεων που έγιναν από τις προηγούμενες Κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και τις 2 επιπλέον που έφερε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ το καλοκαίρι, σχεδιάζουν τώρα νέες δραστικές μειώσεις σε όλους τους συνταξιούχους, περιορίζουν με νέα εισοδηματικά κριτήρια τους δικαιούχους του ΕΚΑΣ, μέχρι την οριστική κατάργηση του και μειώνουν τις αναπηρικές συντάξεις.

Το επόμενο διάστημα θα είναι κρίσιμο για τους εργαζόμενους και για τον λαό συνολικότερα και για αυτό πρέπει με τους καλύτερους και μαζικότερους όρους να δοθεί η μάχη για την υπεράσπιση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα της Ασφάλισης.

Το Ε.Κ.Ρ σε συντονισμό με το υπόλοιπο συνδικαλιστικό κίνημα του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα θα αντιδράσει αγωνιστικά, για να αποτραπούν οι σχεδιασμοί της κυβέρνησης, των εργοδοτών και των δανειστών.

Την Παρασκευή, 15/01/2016 θα συνεδριάσει το Γενικό Συμβούλιο της ΓΣΕΕ, στο οποίο θα πάρει μέρος και ο Πρόεδρος του Ε.Κ Ρόδου και αμέσως μετά θα συνεδριάσει η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου, για να παρθούν αποφάσεις για τη μορφή των κινητοποιήσεων που θα πραγματοποιηθούν το επόμενο διάστημα.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ Ε.Κ.Ρ

Leave a Reply

Your email address will not be published.