Ποινή φυλάκισης 1 έτους με τριετή αναστολή, επιβλήθηκε σήμερα το μεσημέρι στον 39χρονο Ροδίτη, που το απόγευμα της Τετάρτης 21 Οκτωβρίου 2015, εκτόξευσε 8 φιάλες υγραερίου στο Α.Τ. Ιαλυσού. Ο 39χρονος, δικάστηκε στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας. 

Κατά τα όσα είχε αποκαλύψει το Black Monday.gr, αστυνομικοί του Τμήματος Ιαλυσού, υπό τη συνδρομή του διοικητού, προχώρησαν το απόγευμα της 21ης Οκτωβρίου 2015, στη σύλληψη ενός 39χρονου Ροδίτη, ύστερα από την απόφαση του, να εκτοξεύσει φιάλες υγραερίου σε βάρος του κτιρίου, των αστυνομικών και όλων όσων μπορεί να περνούσαν από το σημείο.

Νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης 21 Οκτωβρίου 2015, κατά τα όσα προκύπτουν από το ρεπορτάζ του Black Monday.gr, o 39χρονος οδηγός φορτηγού οχήματος που μετέφερε φιάλες υγραερίου, ακινητοποιήθηκε από δύο αστυνομικούς, οι οποίοι του ζήτησαν να σταθμεύσει το όχημά του, προκειμένου να του γίνει ένας τυπικός έλεγχος. Οι αστυνομικοί φέρονται να του ζήτησαν να μεταφερθεί κοντά στο Α.Τ. Ιαλυσού, ώστε να μην εμποδίζεται η διέλευση των οχημάτων επί της εθνικής οδού Ρόδου – Αεροδρομίου. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα ο 39χρονος κατέβηκε από το όχημά του και άρχισε να πετάει τις 8 φιάλες υγραερίου στον αέρα, με κατεύθυνση το κτίριο του Α.Τ. Ιαλυσού, τους αστυνομικούς και όλους όσοι πιθανώς περνούσαν από το σημείο.

Ο 39χρονος άνδρας, εκτός ελέγχου και φανερά οργισμένος, όπως τον περιέγραψαν στο Black Monday.gr, εκτόξευε τη μία φιάλη μετά την άλλη, και οι αστυνομικοί προσπαθούσαν να τις ξεπεράσουν – προσπεράσουν, ώστε να προχωρήσουν στη σύλληψή του.

Ο διοικητής του Α.Τ. Ιαλυσού, μαζί με δύο αστυνομικούς, τον ακινητοποίησαν, ενώ στο σημείο έφτασε και προσωπικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρόδου, ώστε να αποφευχθεί η εκδήλωση τυχόν πυρκαγιάς.

Ο οδηγός του φορτηγού, συνελήφθη και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία, που περιλαμβάνει – μεταξύ άλλων – αδικήματα όπως αυτό της πρόκλησης επικίνδυνης σωματικής βλάβης, φθοράς δημοσίου κτιρίου, αντίσταση κατά της αρχής, κίνδυνος πρόκλησης πυρκαγιάς κα. Για το περιστατικό ενημερώθηκε από το βράδυ της 21ης Οκτωβρίου 2015, η Εισαγγελέας Υπηρεσίας, ενώ σε βάρος του 39χρονου κινήθηκε η διαδικασία του αυτοφώρου.

Την υπόθεση χειρίστηκε νομικά ο δικηγόρος Μ. Κουτσούκος.

Πηγή: www.blackmonday.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.