ΝΑΥΑΓΙΟ ΖΕΦΥΡΟΣΣκάφος με 200 περίπου μετανάστες έχει προσαράξει, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Black Monday.gr, στην παραλία στο Ζέφυρος, στο ίδιο περίπου σημείο που είχε διαδραματιστεί το ναυάγιο των μεταναστών πριν από μερικούς μήνες και συγκεκριμένα στις 20 Απριλίου 2015. Στο σημείο έχουν σπεύσει άνδρες του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, που ενεργούν για τη διάσωσή τους, ενώ έχουν ενημερωθεί όλες οι συναρμόδιες Υπηρεσίες, ώστε να τελούν υπό επιφυλακή σε περίπτωση που χρειαστεί η συνδρομή τους. 

Στο ίδιο περίπου σημείο που είχαν χαθεί τρεις άνθρωποι στις 20 Απριλίου 2015, βρίσκεται σήμερα, 1 Νοεμβρίου 2015, σε εξέλιξη, νέα επιχείρηση διάσωσης περίπου 200 μεταναστών που επέβαιναν σε ξύλινο σκάφος που προσάραξε σε βράχια στο Ζέφυρος. 

Το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, ενημερώθηκε για περιστατικό προσάραξης σκάφους, με επιβαίνοντες παράνομα εισελθόντες αλλοδαπούς, στη θαλάσσια περιοχή “ΖΕΦΥΡΟΣ” ν. Ρόδου. Οι λιμενικοί ξεκίνησαν άμεσα επιχείρηση διάσωσης, όπως και στις 20 Απριλίου, οπότε και παρελήφθησαν σαράντα εννέα αλλοδαποί από την Αστυνομική Διεύθυνση Δωδεκανήσου, δεκατέσσερις από τη Λιμενική Αρχή Ρόδου, ενώ περίπου τριάντα είχαν διασωθεί με ασφάλεια από τη θάλασσα και είχαν μεταφερθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου. Στο τραγικό ναυάγιο του Απριλίου είχαν εντοπιστεί τρεις σοροί (παιδί, γυναίκα, άνδρας), ενώ σήμερα η επιχείρηση διάσωσης βρίσκεται ακόμη σε πλήρη εξέλιξη.

Σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες του Black Monday.gr, η διάσωση των περίπου 200 μεταναστών τελεί υπό πλήρη έλεγχο, χωρίς να υπάρχει κίνδυνος θανάτου κάποιου ανθρώπου, ύστερα και από την έγκαιρη επέμβαση των λιμενικών. Οι ενέργειες διάσωσης που βρίσκονται σε εξέλιξη τελούν υπό την εποπτεία του Λιμενάρχη και του Υπολιμενάρχη Ρόδου, ενώ έχει ενημερωθεί και ο Δήμαρχος Ρόδου, ο οποίος παρότι βρίσκεται σε ταξίδι ενημερώνεται συνεχώς για τις εξελίξεις που αφορούν στη διάσωση των μεταναστών, συντονίζοντας τους συνεργάτες του, οι οποίοι έχουν σπεύσει στο σημείο.

Η επίσημη ενημέρωση από την ΕΛ.ΑΣ.

Στον εντοπισμό και τη διάσωση εκατόν εβδομήντα δύο (172) αλλοδαπών προσφύγων,προέβησαν πρωινές ώρες χθες, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, στη θαλάσσια περιοχή »ΖΕΦΥΡΟΥ» ν. Ρόδου, καθώς και στη σύλληψη του 25χρονου αλλοδαπού διακινητή τους.

Ειδικότερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Ρόδου για την ύπαρξη προσαραγμένου ιστιοφόρου σκάφους σε βραχώδη, στη θαλάσσια περιοχή πλησίον της παραλίας »ΖΕΦΥΡΟΣ», με επιβαίνοντες ικανό αριθμό αλλοδαπών.

Άμεσα υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Α.Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. πραγματοποιήθηκε επιχείρηση έρευνας και διάσωσης στην οποία συμμετείχαν περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ιδιωτικά πλωτά μέσα, προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ. και ιδιώτες δύτες, κατά την οποία περισυνελέγησαν με ασφάλεια εκατόν εβδομήντα δύο (172) άτομα.

Ανωτέρω διασωθέντες, μεταφέρθηκαν αρχικά στην περιοχή του »ΝΕΟΥ ΚΑΡΝΑΓΙΟΥ» ν. Ρόδου και στη συνέχεια στο λιμένα »ΑΚΑΝΤΙΑΣ» όπου συνελήφθησαν, καθώς επίσης συνελήφθη και ο 25χρονος αλλοδαπός Κυβερνήτης – διακινητής.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ιστιοφόρο σκάφος.

Από το περιστατικό της προσάραξης δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*Φωτογραφία αρχείου.

ΝΑΥΑΓΙΟ

Leave a Reply

Your email address will not be published.