Παρέμβαση – πρωτοβουλία του Χ. Κόκκινου για την επαρκή ενεργειακή κάλυψη των νησιών της Δωδεκανήσου και τη δημιουργία μέτρων προστασίας απέναντι σε ακραία καιρικά φαινόμενα

Να μην αυξηθούν τα τιμολόγια της Δ.Ε.Η., γιατί η Κοινωνία δεν έχει οικονομικές αντοχές…

Με αίτημα και παρέμβαση του Αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου κ. Χ. Κόκκινου πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας με το Διευθυντή Διοικητικών Υπηρεσιών της ΔΕΗ στη Ρόδο κ. Βασίλη Σαλβάρη καθώς και λοιπά στελέχη της Διοίκησης της Δ.Ε.Η., με θέμα την ενεργειακή κάλυψη της Ρόδου αλλά και των υπολοίπων νησιών της Δωδεκανήσου και τη δημιουργία μέτρων προστασίας απέναντι στα ακραία καιρικά φαινόμενα.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στη χρονική συγκυρία της λήξης της τουριστικής περιόδου και στις ανάγκες των νησιών μας σε ηλεκτρική ενέργεια καθώς και στην ανάγκη άμεσης συντήρησης του δικτύου της Δ.Ε.Η. με δράσεις στήριξης του μηχανισμού της, ώστε να περιοριστούν και να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες σε αυτό στην εκδήλωση μιας πιθανής ακραίας κακοκαιρίας.

Η Δ.Ε.Η. θα προχωρήσει στη συντήρηση των εγκαταστάσεών της με συγκεκριμένο προγραμματισμό, όπως επίσης προχωρά και η δημιουργία του εργοστασίου της Δ.Ε.Η. στη νότια Ρόδο, με εκτιμώμενο χρονικό ορίζοντα αποπεράτωσης το τέλος της προσεχούς διετίας.

Επισημάνθηκε ότι η ενεργειακή ενίσχυση της Δ.Ε.Η. πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου με ηλεκτροπαραγωγά ζεύγη και σε γενικές γραμμές ανταποκρίθηκε στις ενεργειακές ανάγκες των νησιών μας.

Ο κ. Κόκκινος και ο Διευθυντής Διοικητικών Υπηρεσιών της ΔΕΗ στη Ρόδο κ. Βασίλης Σαλβάρης ολοκλήρωσαν την εποικοδομητική συνάντηση με την υπόσχεση να βρίσκονται σε διαρκή συνεργασία προς όφελος των πολιτών της περιοχής.

Τέλος, ο κ. Κόκκινος μετέφερε το αίτημα των πολιτών (που βιώνουν τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης) να μην υπάρξει αύξηση της τιμολογιακής πολιτικής της εταιρίας, γιατί οι οικονομικές αντοχές των πολιτών είναι ελάχιστες ή έχουν εξαντληθεί.

Leave a Reply

Your email address will not be published.