Ανοιχτή Επιστολή στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ροδίων 

Προς : Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ροδίων

Αγαπητέ κύριε Πρόεδρε,

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση υπήρχαν 79 θέματα εντός ημερησίας διατάξεως και  επιπλέον 7 εκτός.

Υπό φυσιολογικές συνθήκες, ένα συμβούλιο είθισται να διαρκεί 5-6 ώρες το πολύ. Επομένως, είναι αδύνατον να συζητηθούν όλα αυτά τα θέματα κατά τη διάρκεια μίας και μόνο συνεδρίασης.

Η ένστασή μου, όμως, δεν έγκειται στον αριθμό των θεμάτων προς συζήτηση, παρόλο που αποτελεί πάγια τακτική σας, από τότε που αναλάβατε καθήκοντα, αλλά στην εκτεταμένη ενασχόλησή σας με ένα θέμα, που θα έπρεπε να διαρκέσει το πολύ 10 λεπτά.

Αναφέρομαι στο θέμα 4.19, υπόθεση που αφορούσε τον επιχειρηματία κ. Νικολαΐδη, το οποίο κατά παρέκκλιση ζητήσατε να συζητηθεί πρώτο. Μετά από μιάμιση ώρα ενασχόλησης με το συγκεκριμένο ζήτημα και αφού επί 20 λεπτά ζητούσα να πάρω τον λόγο, εσείς αποφασίσατε να με αγνοήσετε επιδεικτικά, δίνοντας δευτερολογίες και τριτολογίες όχι μόνο σε άλλους δημοτικούς συμβούλους, αλλά και στον ίδιο τον επιχειρηματία, ο οποίος από το έδρανο του Αντιδημάρχου κατέθετε τις απόψεις του για το ζήτημα που τον απασχολούσε.

Θέλω να κάνω σαφές ότι τάσσομαι υπέρ μιας δίκαιης λύσης τόσο για τον Δήμο, όσο και για τον κ. Νικολαΐδη, αλλά και για οποιονδήποτε επιχειρηματία προσέλθει για ανάλογο αίτημα.

Θεωρώ όμως απαράδεκτη τη στάση σας, όχι μόνο γιατί δε μου δώσατε τον λόγο, αλλά κυρίως γιατί υπήρχαν στην αίθουσα είκοσι και πλέον συνδημότες μας, οι οποίοι περίμεναν από τις 19:00 για να συζητηθεί το θέμα που αφορούσε την παράταση μισθώσεων δημοτικών καταστημάτων (αρ. θέματος 2.9). Αντί, λοιπόν, να δώσετε προτεραιότητα σε ένα ζήτημα που απασχολούσε ένα πλήθος ανθρώπων, επιλέξατε να ασχοληθούμε αποκλειστικά μέχρι τις 23:30 με ένα ζήτημα που αφορούσε έναν και μόνο επιχειρηματία.

Απευθύνομαι, λοιπόν, σε εσάς εγγράφως και δημόσια, μιας και δε μου δώσατε το λόγο, ζητώντας να μου απαντήσετε τα εξής.

  • Εάν εφ’ εξής, σε ανάλογη περίπτωση, προσέλθει οποιοσδήποτε δημότης, την υπόθεση του οποίου πραγματεύεται ένα θέμα της ημερήσιας διάταξης, θα τού δώσετε τον λόγο όπως πράξατε και με τον κ. Νικολαΐδη;
  • Εάν η υπόθεση αφορά έναν οποιοδήποτε άλλο μικρο-επιχειρηματία (ενοικ/νων δωματίων, εστιάτορα, έμπορο κ.ο.κ.), θα κληθεί τότε και ο φορέας που τον εκπροσωπεί για να στηρίξει τον επιχειρηματία, ή τότε θα ισχύσουν δύο μέτρα και δύο σταθμά;

Με τιμή,

Παναγιώτης Τοκούζης

Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ροδίων

Leave a Reply

Your email address will not be published.