Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Κρεμαστινός, με αφορμή το αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία των βουλευτών επί της τροπολογίας για την απαγόρευση σε υπουργούς και βουλευτές της σχέσης με εξωχώριες (offshore) εταιρίες, απέστειλε επιστολή προς τον Πρόεδρο της Βουλής ζητώντας να αναγνωστεί κατά την ψηφοφορία.
Στην επιστολή o Δημήτρης Κρεμαστινός αναφέρεται στο γεγονός ότι ήδη έχει καταψηφίσει το άρθρο όταν αυτό ήρθε στο πολυνομοσχέδιο και ότι, κατά συνέπεια, δεν έχει νόημα να ψηφίσει την απόσυρσή του η οποία θεωρεί ότι είναι υποχρέωση εκείνων των βουλευτών που το υπερψήφισαν. Επιπλέον, ζητά την επέκταση της απαγόρευσης offshore σε κάθε έναν που μισθοδοτείται από το Δημόσιο γιατί δεν νοείται σήμερα στην Ελλάδα να διευκολύνεται η διαφθορά και η φοροδιαφυγή.
Ολόκληρη η επιστολή είχε ως εξής:
«Προς τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων

κ. Νικόλαο Βούτση

Αθήνα, 1η Ιουνίου 2016

Κύριε Πρόεδρε,

Είναι αυτονόητη η θέση μου σχετικά με την τροπολογία 462/10 της 01.06.2016 σχετικά με το να μην έχουν τη δυνατότητα Υπουργοί και βουλευτές να έχουν εξωχώριες (offshore) εταιρίες, την οποία καλείται να ψηφίσει η Βουλή. Προσωπικά, όπως όλοι γνωρίζουν, καταψήφισα το σχετικό άρθρο. Τι νόημα έχει, λοιπόν, να καλούμαι τώρα να ψηφίσω τροπολογία η οποία ακυρώνει αυτό το οποίο καταψήφισα; Έχει νόημα να ψηφίσουν την τροπολογία εκείνοι που υπερψήφισαν το σχετικό άρθρο, προκειμένου να το καταργήσουν.

Πέραν τούτου όμως, εφόσον η Κυβέρνηση αναλαμβάνει μια σωστή πρωτοβουλία, η πρωτοβουλία πρέπει να επεκταθεί σε όλους όσοι μισθοδοτούνται από το Δημόσιο και μάλιστα κατέχουν μόνιμες θέσεις. Πιο συγκεκριμένα, δεν θα πρέπει να εξαιρεθούν ούτε οι γιατροί του ΕΣΥ, ούτε οι καθηγητές των Πανεπιστημίων, ούτε οι δικαστικοί, ούτε οι στρατιωτικοί ούτε ακόμα και οι ιερείς. Γενικά, όσοι λαμβάνουν αποδοχές από το Δημόσιο οφείλουν κατά τη γνώμη μου να υπαχθούν στις απαγορευτικές διατάξεις της τροπολογίας. Όταν η χώρα κατατάσσεται μεταξύ των πρώτων χωρών στη Ευρώπη όσον αφορά τη διαφθορά και βρίσκεται υπό ουσιαστική χρεοκοπία, οι νόμοι που αποτρέπουν τη διαφθορά και τη φοροδιαφυγή θα πρέπει να είναι λεόντιοι.

Κατά συνέπεια, είναι αυτονόητη η αποδοχή του νοήματος της τροπολογίας από εμένα.

Παρακαλώ η παρούσα επιστολή μου να αναγνωσθεί κατά την ψηφοφορία.

Με εκτίμηση,

Δημήτριος Θ. Κρεμαστινός

Στ’ Αντιπρόεδρος

Βουλευτής Δωδεκανήσου»

Leave a Reply

Your email address will not be published.