Παρέμβαση του Ε.Κ.Ρ για τις παραβιάσεις του ωραρίου λειτουργίας Eμπορικών Kαταστημάτων και Super Markets

Ο Πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ρόδου, Σάββας Χατζησάββας  και ο Πρόεδρος του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ρόδου Μιχάλης Κατσουράκης, συναντήθηκαν με τον Αστυνομικό Διευθυντή Ρόδου, κ. Φώτη Νικολόπουλο, στον οποίο κατήγγειλαν ότι αρκετά εμπορικά καταστήματα και Super Markets παραβιάζουν συστηματικά το νόμιμο ωράριο λειτουργίας τους παραμένοντας ανοιχτά πολλές φορές και μέχρι τις 12 τα μεσάνυχτα, καθώς και τις Κυριακές.

Η αντιπροσωπεία του Ε.Κ.Ρ ζήτησε από τον Αστυνομικό Διευθυντή να πραγματοποιηθούν έλεγχοι σ’ αυτές τις επιχειρήσεις και να εφαρμοστεί ο νόμος. Ο Αστ/κός Δ/ντής ενημέρωσε την αντιπροσωπεία ότι όλο το προηγούμενο διάστημα έγιναν έλεγχοι στις επιχειρήσεις αυτές, οι οποίοι θα συνεχιστούν, με βάση και τις καταγγελίες της Διοίκησης του Ε.Κ.Ρ και του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων.

Η αντιπροσωπεία του Ε.Κ.Ρ παρέδωσε στον Αστυνομικό Διευθυντή υπόμνημα με τις θέσεις του Κέντρου, καθώς και φάκελο με το νομικό πλαίσιο, που ρυθμίζει το ωράριο λειτουργίας  των εμπορικών καταστημάτων και των Super Markets.

Η δράση του Ε.Κ.Ρ για το ίδιο ζήτημα θα συνεχιστεί με επισκέψεις τόσο στον Εισαγγελέα όσο και στην Επιθεώρηση Εργασίας.

Το Ε.Κ.Ρ καλεί και τους φορείς των εργοδοτών (ΕΒΕΔ – Εμπορικό Σύλλογο) να πάρουν θέση για το θέμα αυτό και να προστατεύσουν τον υγιή ανταγωνισμό μεταξύ των επιχειρήσεων της περιοχής μας.

ΠΡΟΣ

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΡΟΔΟΥ

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ :

  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
  • ΕΒΕΔ
  • ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΡΟΔΟΥ

 

ΘΕΜΑ : « Παραβιάσεις ωραρίου λειτουργίας εμπορικών καταστημάτων και Super Market».

Κε Διευθυντά,

Ύστερα από καταγγελίες που είχαμε από εργαζόμενους, αλλά και από το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ρόδου, σας ενημερώνουμε ότι αρκετά από τα εμπορικά καταστήματα και Super Market, που δραστηριοποιούνται στις περιοχές : ΙΑΛΥΣΟ – ΚΡΕΜΑΣΤΗ – ΚΟΛΥΜΠΙΑ – ΛΙΝΔΟ, παραβιάζουν το ωράριο λειτουργίας τους, το οποίο προβλέπεται από το άρθρο 16 του Ν. 4177/13 και την απόφαση, με αρ. πρ. 1693/2015, του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου. Τα καταστήματα αυτά, σύμφωνα με τις καταγγελίες, λειτουργούν καθημερινά  έως τις 12 τα μεσάνυχτα, καθώς και τις Κυριακές.

Επειδή το φαινόμενο της καταστρατήγησης του ωραρίου τείνει να πάρει μεγάλες διαστάσεις στην περιοχή μας, με παραβίαση της σχετικής νομοθεσίας, καταπάτηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων και δημιουργία αθέμιτου ανταγωνισμού μεταξύ των επιχειρήσεων, παρακαλούμε, στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων σας, να δώσετε σχετικές οδηγίες, για να τηρηθεί η νομιμότητα και να εφαρμοστούν από όλους οι νόμοι και οι κανονιστικές αποφάσεις, που καθορίζουν το πλαίσιο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων και των Super Market .

Σας επισυνάπτουμε :

  1. Την επιστολή του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ρόδου.
  2. Τον Ν. 4177/13.
  3. Την με αρ. πρ. 1693/2015 απόφαση του Περ/ρχη Νοτ. Αιγαίου.

    Είμαστε στη διάθεσή σας για κάθε πρόσθετη πληροφορία και συνεργασία.

 ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

                      Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                         Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
  
                Σάββας Χατζησάββας                          Νίκος Τριπολίτης

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ Ε.Κ.Ρ

Leave a Reply

Your email address will not be published.