Τους έσκισαν τα ρούχα μετά την ανακοίνωση για 2.900 απολύσεις – Δεκάδες διαδηλωτών συγκεντρώθηκαν έξω από τα γραφεία της αεροπορικής εταιρίας

Η απόλυση 2.900 εργαζομένων της αεροπορικής εταιρίας Air France είχε ανακοινωθεί την περασμένη Παρασκευή από τον επικεφαλής της μητρικής εταιρίας Air France-KLM, αλλά όταν σήμερα επιβεβαιώθηκε η απόφαση και ανακοινώθηκε στους υπαλλήλους η οργή ξεχείλισε.

Σύμφωνα με τις φωτογραφίες και τα βίντεο που δόθηκαν στη δημοσιότητα δεκάδες υπαλλήλων της εταιρίας συγκεντρώθηκαν στην είσοδο της εταιρίας, φωνάζοντας συνθήματα και κρατώντας πανό διαμαρτυρόμενοι για τις απολύσεις.

Ωστόσο, η ένταση δεν περιορίστηκε στην συγκέντρωση, αλλά μόλις εμφανίστηκε ο διευθυντής προσωπικού οι υπάλληλοι του επιτέθηκαν σκίζοντας του τα ρούχα. Ο Ξαβιέ Μπροσέτα έντρομος, αναγκάστηκε να σκαρφαλώσει στην περίφραξη του κτιρίου ώστε να γλιτώσει από τους οργισμένους συγκεντρωμένους.

Την ίδια τύχη είχε και το διευθυντικό στέλεχος της εταιρίας Πιερ Πλιζονιέ, ο οποίος φωτογραφήθηκε με σκισμένο το πουκάμισο και το σακάκι με τους αστυνομικούς να προσπαθούν να τον σώσουν από το πλήθος.

Το σχέδιο απολύσεων προβλέπει περικοπές προσωπικού κατά 300 στους πιλότους, 900 στους αεροσυνοδούς και 1.700 στο προσωπικό ξηράς, ενώ η εταιρία αποφάσισε να ακυρώσει την αγορά 19 νέων αεροσκαφών 787-9 και έξι αεροσκαφών 787-10 από την Boeing.

Παρά τις απολύσεις, η Air France υποστηρίζει ότι δεν θα ακυρωθεί καμία πτήση αλλά προειδοποιεί ότι ενδέχεται να υπάρξουν καθυστερήσεις, κυρίως στη διαδικασία check in.
Σύμφωνα με το συνδικάτο των εργαζομένων αναμένεται να σημειωθούν απεργιακές κινητοποιήσεις.

«Κάνω έκκληση σε όλους, ειδικά στους πιλότους να προσπαθήσουν. Πρέπει να υπάρξει ανοιχτός διάλογος και πρέπει όλοι βρεθούν γύρω από το ίδιο τραπέζι», δήλωσε ο εκπρόσωπος της γαλλικής κυβέρνησης Στεφάν Λε Φολ.

http://www.protothema.gr/

Leave a Reply

Your email address will not be published.