Ερώτηση Κόνσολα, Καραμανλή και Κεφαλογιάννη για τη διακοπή των εξετάσεων των υποψηφίων οδηγών

Το ζήτημα της διακοπής των εξετάσεων των υποψηφίων οδηγών, εδώ και ένα περίπου μήνα, λόγω της αποχής των εξεταστών που οφείλεται στη μη καταβολή δεδουλευμένων, αναδεικνύουν με Ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή τρεις βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, ο Μάνος Κόνσολας, ο Κώστας Καραμανλής και η Όλγα Κεφαλογιάννη.

Οι Βουλευτές επισημαίνουν ότι η διακοπή των εξετάσεων έχει τις ακόλουθες δυσμενείς επιπτώσεις:

– Απώλεια εσόδων για το δημόσιο, αφού υπολογίζεται ότι εισπράττονται 43 εκ. Ευρώ σε ετήσια βάση από τα παράβολα για τις εξετάσεις των υποψηφίων οδηγών.

– Απώλεια εσόδων και πάγωμα κάθε επαγγελματικής δραστηριότητας για τις σχολές οδηγών, την ώρα που η συγκεκριμένη κατηγορία επαγγελματιών καλείται να είναι συνεπής στις φορολογικές και ασφαλιστικές της υποχρεώσεις.

– Κλίμα αναστάτωσης στους υποψηφίους οδηγούς οι οποίοι, ενώ κατέβαλλαν χρήματα, δεν μπορούν να αποκτήσουν δίπλωμα οδήγησης. Κάποιοι, μάλιστα, από αυτούς έχουν άμεση ανάγκη την απόκτηση διπλώματος για επαγγελματικούς λόγους ή για να αναζητήσουν εργασία.

Οι βουλευτές επισημαίνουν ότι η  καταβολή της αποζημίωσης στους εξεταστές, που αποτελούν, ταυτόχρονα, υπαλλήλους του Υπουργείου Μεταφορών και των Περιφερειών, διεκόπη με το Ν.4354 του 2015, με την εφαρμογή των σχετικών διατάξεων να ενεργοποιείται από την 1.1.2016.

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων, παρά το γεγονός ότι γνώριζε ότι δεν θα μπορούσαν να καταβληθούν τα δεδουλευμένα στους εξεταστές από την 1η Ιανουαρίου, αντί να  δώσει άμεση και βιώσιμη λύση επέλεξε τους αυτοσχεδιασμούς. Κατέθεσαν τροπολογία στις 10.2.2016, η οποία υποτίθεται ότι έδινε λύση στο πρόβλημα αλλά αμέσως μετά την απέσυρε, με αποτέλεσμα να αναγκαστούν να απέχουν οι εξεταστές από τις εξετάσεις.

Οι Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας ζητούν να υπάρξει άμεσα μια μόνιμη και βιώσιμη λύση, που να καλύπτει την αποζημίωση των εξεταστών, με την καταβολή υπερωριακής απασχόλησης για να αρθεί το αδιέξοδο.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.