ΘΕΜΑ: «Άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων λειτουργίας των Κέντρων Υγείας Αρχαγγέλου και Έμπωνα στη Ρόδο»

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, κατέθεσε Ερώτηση στη Βουλή προς τον Υπουργό Υγείας, για την αντιμετώπιση των λειτουργικών προβλημάτων των Κέντρων Υγείας Αρχαγγέλου και Έμπωνα στη Ρόδο.

Ο κ. Κόνσολας επισημαίνει, ότι το Κέντρο Υγείας Αρχαγγέλου, που εξυπηρετεί ένα μεγάλο αριθμό ασθενών, βρίσκεται μπροστά σε σειρά από προβλήματα που δυσχεραίνουν το έργο του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Τα κτιριακά προβλήματα, η έλλειψη θέρμανσης και προμήθειας απαραίτητων υλικών συμβάλλουν αρνητικά στην εύρυθμη λειτουργία του Κ.Υ. Αρχαγγέλου.

 Ανάλογα προβλήματα υπάρχουν και στο Κέντρο Υγείας Έμπωνα, όπου καταγράφεται έλλειψη αγροτικών γιατρών και ασθενοφόρου. Η ανεπάρκεια σε υγειονομικό υλικό για την αντιμετώπιση κρίσιμων περιστατικών δημιουργεί πολλαπλά προβλήματα.

Ο κ. Κόνσολας ζητά  από τον Υπουργό την άμεση διάθεση πόρων για την αποκατάσταση των προβλημάτων του Κ.Υ. Αρχαγγέλου, την άμεση κάλυψη κενών θέσεων, τη  διάθεση ασθενοφόρου και την προμήθεια αναλώσιμων υλικών για το Κ.Υ. Έμπωνα.

Leave a Reply

Your email address will not be published.