Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΕΥΕΡΓΕΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΡΟΔΟΥ ΜΙΝΩΑ, ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΚΑΙ ΜΑΡΟΥΛΙΤΣΑΣ ΒΕΝΕΤΟΚΛΗ

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χαράλαμπος Κόκκινος τιμώντας τη μνήμη των ευεργετών της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας Ρόδου, παρέστη στο ετήσιο μνημόσυνό τους, το οποίο τελέστηκε στον Ι. Ναό Αγίου Δημητρίου της πόλης της Ρόδου (παλιό Κοιμητήριο) την Τετάρτη 11.11.2015 και ώρα 10 π.μ. παρουσία του βουλευτή Δωδεκανήσου κ. Μάνου Κόνσολα, του Δημάρχου Ρόδου κ. Χατζηδιάκου Φώτη, της Περιφερειακής Συμβούλου κας Γιασιράνη Χαρούλας, της προέδρου της Ν.Ο.Δ.Ε. κ. Βενετοκλή Ν., εκπαιδευτικών και μαθητών του σχολικού συγκροτήματος του Βενετοκλείου και πολιτών της Ρόδου.

Την επιμνημόσυνη δέηση ακολούθησε ομιλία και κατάθεση στεφάνων.

Ο κ. Χ. Κόκκινος στις δηλώσεις του στα τοπικά Μ.Μ.Ε. που κάλυψαν δημοσιογραφικά την εκδήλωση, επισήμανε τα εξής:

«Στην κρίσιμη και δύσκολη εποχή που βιώνει ο τόπος, εκδηλώσεις όπως η σημερινή αναδεικνύουν το σημαντικό ρόλο ανθρώπων που πρόσφεραν με ανιδιοτέλεια στην κοινωνία μας και βοήθησαν στην πρόοδο της περιοχής μας. Είναι απαραίτητο να μάθει ο λαός μας αυτούς που πρόσφεραν και αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση και εξυπακούεται ότι πάντα πρέπει να τιμούμε τη μνήμη τους. Τα νησιά μας αλλά και το σύνολο του ελλαδικού χώρου έχει ανάγκη από θετικά πρότυπα. Αυτά εμπνέουν και στέλνουν το μήνυμα των θετικών σκέψεων και πρακτικών που αποτελούν βασική προϋπόθεση εξόδου από το «τέλμα» που βιώνουμε το τελευταίο χρονικό διάστημα.»

Leave a Reply

Your email address will not be published.