Θα καταψηφίσει η ΝΔ το ασφαλιστικό – Χαρακτήρισε την κυβέρνηση Τσίπρα ανίκανη, ανεύθυνη και ιδεοληπτική – «Θέλουμε να εκφράσουμε τους πολίτες που δεν έχουν στέγη, τους πολίτες που είναι ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Ανοίγουμε τη ΝΔ»

Το βασικό πολιτικό και αντιπολιτευτικό του στίγμα έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην παρθενική του ομιλία ως πρόεδρος της ΝΔ στην Κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος ξεκαθαρίζοντας ότι δεν πρόκειται να δώσει συναίνεση στον Αλέξη Τσίπρα, αφού εξελέγη για να ασκήσει σκληρή και υπεύθυνη αντιπολίτευση και να ανοίξει τον δρόμο για να αποχωρήσει η “ιδεοληπτική, ανίκανη και αναποτελεσματική κυβέρνηση”.

Ο κ. Μητσοτάκης ξεκίνησε ευχαριστώντας τους βουλευτές του που κράτησαν τη ΝΔ όρθια το 2015 ενάντια «στο τσουνάμι του λαϊκισμού που έπληξε την χώρα» και συνέχισε λέγοντας ότι “ο πολιτικός χάρτης της χώρας άλλαξε, δεν είναι ο ίδιος από τη στιγμή που οι 400.000 πολίτες που συμμετείχαν στις εκλογές της ΝΔ πήραν την κατάσταση στα χέρια τους. Η εντολή τους είναι ενωμένοι να προχωρήσουμε στην ανανέωση της ΝΔ, ώστε να ξαναγίνει η μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη”. Θέλουμε να εκφράσουμε την δημιουργική Ελλάδα και αισθάνομαι το βάρος της ευθύνης ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε ότι η ΝΔ είναι η μοναδική αξιόπιστη λύση για να βγούμε από την κρίση.

Για το θέμα της συναίνεσης ξεκαθάρισε: «Στήριξη αλά καρτ στον κ. Τσίπρα δεν πρόκειται να δώσουμε, βολικό δεκανίκι της κυβέρνησης δεν πρόκειται η ΝΔ να γίνει». Αναφερόμενος στο καλοκαίρι του 2015 είπε ότι «Η ΝΔ παρείχε στήριξη το καλοκαίρι όταν η χώρα κινδύνευε να μείνει εκτός των ευρωπαϊκών θεσμών» στη συνέχεια όμως μετά τις εκλογές ο κ. Τσίπρας επέλεξε τον κυβερνητικό του εταίρο.

Δίνοντας το πολιτικό του στίγμα είπε ότι “πιστεύουμε στις μεταρρυθμίσεις που θα εξηγήσουμε στον ελληνικό λαό και θα τις αγκαλιάσει. Αν η κυβέρνηση δεν προσελκύσει τα επόμενα χρόνια επενδύσεις 100 δις ευρώ, η χώρα δεν θα βγει από την  κρίση. Αναφερόμενος στις Σκουριές είπε ότι η κυβέρνηση στέλνει λάθος μήνυμα σε όσους σκέπτονται να επενδύσουν στην χώρα. “Αναρωτιέμαι τί θα πει ο κ. Τσίπρας στο Νταβός”. Σημείωσε δε ότι είναι προσχηματική από την πλευρά της κυβέρνησης η επίκληση της νομιμότητας.

Για το ασφαλιστικό είπε ότι θα καταψηφίσει την πρόταση της κυβέρνησης και πρόσθεσε ότι ήδη έχει συγκροτήσει επιτροπή και η ΝΔ θα καταθέσει ολοκληρωμένη πρόταση πριν από την συζήτηση του νομοσχεδίου στην Βουλή.

“Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ βλάπτει σοβαρά την Ελλάδα”, είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και υπογράμμισε ότι “δεν έχω εντολή να στηρίξω τον κ. Τσίπρα, αλλά να ασκήσω σκληρή και υπεύθυνη αντιπολίτευση. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ αποτελεί τον τελευταίο κεφάλαιο του λαϊκισμού και του πολιτικού αμοραλισμού της μεταπολίτευσης. Αυτό το κεφάλαιο εμείς θα κλείσουμε. Ας μην ελπίζει λοιπόν ο κ. Τσίπρας σε συναίνεση”. Εξαίρεση έκανε ο  κ. Μητσοτάκης στο θέμα της αναθεώρησης του Συντάγματος λέγοντας ότι στην πρώτη συνάντηση που θα έχει με τον Αλέξη Τσίπρα θα το θέσει, θα προτείνει τις δικές του διατάξεις και θα δεχθεί τις προτάσεις της κυβέρνησης.

Αναφέρθηκε στον «προσχηματικό» όπως τον χαρακτήρισε διάλογο για την Παιδεία λέγοντας ότι για την κυβέρνηση η Παιδεία είναι για την κυβέρνηση πεδίο άσκησης ιδεοληψίας.

Κομματική ανασυγκρότηση

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στις εσωκομματικές του κινήσεις: “Θα διοργανώσουμε τακτικό συνέδριο το συντομότερο δυνατό αλλά ξεκινάμε την οργανωτική ανασυγκρότηση της ΝΔ άμεσα γιατί υπάρχουν αποφάσεις που δεν μπορούν να περιμένουν”, είπε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: “μερικές αποφάσεις θα είναι επώδυνες, ειδικά σε ότι αφορά τα οικονομικά του κόμματος. Η ΝΔ θα στηρίζεται στο εξής σε ιδιωτική χρηματοδότηση, θα απευθυνθούμε στα μέλη μας και θα ζητήσουμε λίγα από πολλούς. Θα διαθέσουμε την δημόσια επιχορήγηση, σχεδόν εξ ολοκλήρου στις δανειακές υποχρεώσεις του κόμματος. Θα μεταστεγαστούμε, το κτίριο της Συγγρού είναι πολύ ακριβό. Θα προσαρμόσουμε το οργανόγραμμα στις οικονομικές μας δυνατότητες. Θα χτίσουμε ένα κόμμα που δεν θα είναι αποστεωμένο, θα συνομιλεί με την κοινωνία, θα ανοίξουμε την ΝΔ στην κοινωνία και θα την ξανακάνουμε κυρίαρχη πολιτική δύναμη”.

Ανακοίνωσε ότι υποψήφιος για την θέση του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας θα είναι ο Κώστας Τσιάρας. Επίσης ανακοίνωσε τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους, τον Νίκο Δένδια, τον Γιάννη Βρούτση και την Νίκη Κεραμέως. Ανήγγειλε ότι τις επόμενες ημέρες θα ανακοινώσει και τους τομεάρχες του κόμματος.

www.protothema.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.