Ο κ. Ζουράρις χαρακτήρισε τρίτη μικρασιατική καταστροφή τα σχολικά βιβλία του 2006

Έξαλλος εμφανίστηκε ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Κώστας Ζουράρις με τον Παιδαγωγικό Ινστιτούτο με την ομιλία του στη Βουλή κατά τη συζήτηση για τις προγραμματικές δηλώσεις. Ο κ. Ζουράρις χαρακτήρισε τρίτη μικρασιατική καταστροφή τα σχολικά βιβλία του 2006.

Ανέφερε πως έχει περικοπεί ο λόγος του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στην Πνύκα στα σχολικά βιβλία, καθώς αυτός αναφερόταν σε μουσουλμάνους κατακτητές και κάτι τέτοιο, όπως υποστήριξε, δεν ήταν «μετανεωτερικόν».

Είπε πως δεν είναι δυνατόν οι μαθητές να μαθαίνουν την προστακτική βασιζόμενοι στις οδηγίες χρήσης μιας καφετιέρας και σημείωσε πως ευτυχώς κάποιοι δάσκαλοι δεν ακολουθούν το πρόγραμμα της Γλώσσας. Επίσης, υπογράμμισε πως έχουν εκλείψει από τα βιβλία τα δημοτικά τραγούδια τα οποία, όπως είπε, είναι η βάση της δημοτικής γλώσσας και ότι την θέση τους έχουν -πάρει πλέον συνταγές μαγειρικής.

Στη συνέχεια, ο κ. Ζουράρις διαβάζοντας από το σχολικό βιβλίο της Γλώσσας της ΣΤ’ Δημοτικού, είπε ότι αναφέρεται πως θα διδαχθούν τα παιδιά «Ελεύθερους Πολιορκημένους και δωσ’ του».

Τέλος, εξαπέλυσε επίθεση κατά των συγγραφέων λέγοντας πως «αυτό το βλακόμετρο και το κατιναριό» χάριν στους Ελεύθερους Πολιορκημένους μπορεί να γράφει αυτά που γράφει.

http://www.protothema.gr/

Leave a Reply

Your email address will not be published.