Ηλίας Καματερός: Δικαιωμένος για την στήριξη στην κυβέρνηση

Δικαιωμένος και περήφανος δήλωσε ο Βουλευτής Ηλίας Καματερός, μιλώντας στη Βουλή για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας με τίτλο «Μέτρα για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου και άλλες διατάξεις» γνωστό και ως παράλληλο πρόγραμμα της κυβέρνησης.

Ο Δωδεκανήσιος Βουλευτής δήλωσε δικαιωμένος για την επιλογή του το περασμένο καλοκαίρι να στηρίξει την κυβέρνηση στη δύσκολη συμφωνία με τους δανειστές και για την υποψηφιότητά του στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ τον Σεπτέμβριο.

Παράλληλα τόνισε ότι είναι περήφανος για τη συμμετοχή του στην κυβέρνηση, που παρέλαβε διαλυμένο κράτος και προσπαθεί καθημερινά με σειρά μέτρων να ανακουφίσει τους πολίτες.

Ο Ηλίας Καματερός αναφέρθηκε στη σημασία του νομοσχεδίου για την ελληνική κοινωνία, που καθιερώνει πλήρη δωρεάν νοσοκομειακή και φαρμακευτική περίθαλψη για τους εκατοντάδες χιλιάδες ανασφάλιστους πολίτες λόγω της κρίσης αλλά και πρόσβαση των προσφύγων σε ιατροφαρμακευτική βοήθεια.

Ο Δωδεκανήσιος Βουλευτής στάθηκε ιδιαίτερα στις ρυθμίσεις για τα νησιά και στην πρόβλεψη για στελέχωση των απομακρυσμένων και παραμεθόριων αγροτικών ιατρείων, κέντρων υγείας και νοσοκομείων, για τα κίνητρα προσέλκυσης ιατρών και την πρόσληψη προσωπικού με την προκήρυξη νέων θέσεων, αλλά και για τη δυνατότητα που δίνεται στην Αυτοδιοίκηση να συμβάλλει εφόσον θέλει και μπορεί.

Απευθυνόμενος στους βουλευτές της αντιπολίτευσης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι το νοσοκομείο της Κω έχει ξανά παιδίατρο μετά από 7 χρόνια και αναρωτήθηκε γιατί δεν ψηφίζουν π.χ. τα κίνητρα για την προσέλκυση γιατρών ενώ σχολίασε την αντίθεσή τους στο νομοσχέδιο λέγοντας «…καταψηφίστε το αγαπητοί συνάδελφοι, δικαίωμά σας. Δείχνει έτσι ο καθένας ότι πρεσβεύει».

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.