Θέμα: Συμμετοχή αντιδημάρχου Άννας Ζωάννου στη συνάντηση εργασίας μελών του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων

ΠΑΤΟΥΛΗΣ ΑΘΗΝΑΣτη συνάντηση εργασίας των δήμων- μελών του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων  (ΕΔΔΥΠΠΥ) με βασικά θέματα την πολιτική των δήμων σε ζητήματα Γ΄Ηλικίας και την υλοποίηση κοινωνικών προγραμμάτων του δικτύου, συμμετείχε η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Ρόδου  Άννα Ζωάννου.

Στην τακτική αυτή τριμηνιαία Συνάντηση Εργασίας των Δήμων μελών του ΕΔΔΥΠΠΥ, που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στο Δημαρχείο Αμαρουσίου, κατατέθηκαν προτάσεις από την πλειοψηφία των μελών και αντηλλάγησαν απόψεις σχετικά με τις δράσεις των δήμων για την Υγιή και ενεργό Γήρανση, με στόχο τον συντονισμό κοινών πολιτικών και δράσεων.

ΠΑΤΟΥΛΗΣΠΑΤΟΥΛΗΣΠαρουσιάσθηκε, επίσης, το πλαίσιο συνεργασίας και συνέργειας του ΕΔΔΥΠΠΥ με το Υπουργείο Υγείας, την Ελληνική Γεροντολογική Εταιρεία και άλλους φορείς και οργανώσεις, σε μια πανελλαδική  εκστρατεία για τον σακχαρώδη διαβήτη στην Τρίτη ηλικία, με τον συντονισμό της Ελληνικής Γεροντολογικής Εταιρείας, καθώς και άλλα προγράμματα του Δικτύου Υγιών Πόλεων.

Η κ. Ζωάννου αναφέρθηκε στην επιτυχία που σημείωσε στη Ρόδο, η εκστρατεία ενημέρωσης του Δήμου για τον σακχαρώδη διαβήτη και την ανταπόκριση των πολιτών και τις τέσσερεις ημέρες που διήρκησε, συνολικά, το πρόγραμμα στο νησί.

Τέλος, για πρώτη φορά, υπήρξε ξεχωριστή ενότητα για το θέμα των αδέσποτων ζώων με τους εκπροσώπους πολλών δήμων που έχουν αναπτύξει ήδη πολιτική και δράσεις για το θέμα αυτό, να τις μοιράζονται με τους υπολοίπους συναδέλφους τους.

Leave a Reply

Your email address will not be published.