ΕΛΛΗ ΠΑΣΠΑΛΑ 1Ευανθία Ρεμπούτσικα και Έλλη Πασπαλά, έρχονται στη Ρόδο, για μία και μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή  22 Ιουλίου 2016, στις 21.30, στη Μεσαιωνική Τάφρο.

Σχεδόν ένα 24ωρο πριν τη μουσική τους παράσταση, η Έλλη Πασπαλά, μιλά στην Black Monday.gr, για τη συναυλία, τις μουσικές που θα ακουστούν, τα σχέδια της και τη Ρόδο. 

Έλλη Πασπαλά και Ευανθία Ρεμπούτσικα, υπόσχονται μία δίωρη όαση για τους θεατές, ενώ η πρώτη υποστηρίζει πως στην καλύτερη περίπτωση η μουσική παιδεία στην Ελλάδα, είναι ελλιπής.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη:


-Τι είδους μουσική θα ακούσουμε στη συναυλία σας με την Ευανθία Ρεμπούτσικα;

ΕΛΛΗ ΠΑΣΠΑΛΑ«Η συναυλία είναι κοινή, Ευανθίας Ρεμπούτσικα και δική μου. Θα ακουστούν πολλές μουσικές της Ευανθίας από τον κινηματογράφο, αλλά θα τραγουδήσω και άλλα τραγούδια, του Ξαρχάκου, του Χατζηδάκη, του Καλαντζόπουλου και κάποιων ξένων».

-Τι να περιμένει επομένως, το κοινό της Ρόδου από τη μουσική αυτή παράσταση;

«Η παράσταση εγγυάται πολλές μελωδίες, πολλές όμορφες μουσικές με πάρα πολύ ενέργεια δοσμένη από όλους τους μουσικούς και φυσικά την Ευανθία στο βιολί και εμένα στο τραγούδι και που και που στο πιάνο. Θα είναι μία συναυλία με τρεις εξαιρετικού μουσικούς, με τον Πάνο Δημητρακόπουλο στο κανονάκι, τον Ανδρέα Τζιβουλόπουλο στο πιάνο και τον Γιάννη Παπαγιανούλη στα κρουστά τύμπανα. Θα δώσει μία μικρή δίωρη όαση ελπίζω».

-Ποια είναι τα μελλοντικά σας μουσικά σχέδια;

«Φέτος το καλοκαίρι έχω αρκετές συναυλίες με την Ευανθία Ρεμπούτσικα. Έχω, όμως και δικές μου, όπου θα συνεργαστώ γι’ άλλη μία φορά με τους εξαιρετικούς David Lynch και Τάκη Χαραζή. Έχω μία συναυλία στην Ακράτα με Χατζηδάκη, δηλαδή θα είναι αποκλειστικά με τραγούδια του Χατζηδάκη, αλλά σε στίχους του Γκάτσου ή του ίδιου του Χατζηδάκη. Επιπλέον, θα έχω ξανά συναυλίες με την Underground Youth Orchestra, μία καταπληκτική ορχήστρα νέων».

-Ποιά είναι η πιο «δυνατή» σας ανάμνηση από κάποια συναυλία, αυτή που σας έχει χαραχτεί στο μυαλό;

«Έχω πάρα πολλές αναμνήσεις από συναυλίες. Δεν μπορώ να ξεχωρίσω μία, άλλωστε μία στιγμή θα ήταν σαν να αναιρούσα τις άλλες, οπότε δε νομίζω ότι μπορώ να το ζυγίσω αυτό. Δόξα το Θεό, έχω σταθεί τυχερή και έχω πολλές ισχυρές και εξαιρετικές αναμνήσεις από συναυλίες. Όμως για να ξεχωρίσω μία απ’ αυτές μου είναι τρομερά δύσκολο».

-Ποιο είναι το τραγούδι με το οποίο ταυτίζεστε;

«Νομίζω ότι θα έπρεπε να ρωτήσετε τον κόσμο και όχι εμένα, γιατί όταν τα τραγουδάω οποιοδήποτε τραγούδι προσπαθώ να το κάνω δικό μου και να εκφραστώ προσωπικά μέσα απ’ αυτό. Μπορεί ο κάθε ακροατής να ταυτίζει κάποιο τραγούδι με εμένα, το οποίο είναι πιο πιθανό».

-Ως καλλιτέχνης πως κρίνετε τη μουσική παιδεία της Ελλάδας; Υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης;

«Είναι στην καλύτερη περίπτωση ελλιπής και στη χειρότερη ανεπαρκής. Ελπίζω πως υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης, αλίμονο αν ήταν όχι. Θα ήθελα να πιστέψω πως ναι υπάρχουν. Εννοείται ότι υπάρχουν περιθώρια, το θέμα είναι αν υπάρχει θέληση να διορθωθεί αυτό. Από κάποιους ανθρώπους φυσικά και υπάρχει και κάνουν εκπληκτική δουλειά, αλλά είναι πάρα πολύ λίγοι και δεν είναι αρκετοί για να εξαπλωθεί αυτό σε όλη τη χώρα».

-Έχετε ξανάρθει στη Ρόδο. Πως νιώθετε που θα τραγουδήσετε στο νησί;

«Έχω επισκεφτεί πολλές φορές τη Ρόδο. Μάλιστα ήμουν στη Ρόδο πριν δύο χρόνια. Ομολογώ, ότι δεν το έχω γυρίσει το νησί και θα ήθελα πολύ, αλλά δεν μου δόθηκε η ευκαιρία. Έχω τραγουδήσει, όμως, σε δύο υπέροχους χώρους, στη Μεσαιωνική Τάφρο και στο Κάστρο. Θα ήθελα να μείνω περισσότερο και να ερευνήσω το νησί και συγκεκριμένα να πάω στο Νότιο μέρος του, που δεν έχω πάει ποτέ».