«Το μονοπάτι των βιβλίων» γράφει η Αναστασία Κορινθίου, έχοντας στο πλευρό της την «Άνεμος Εκδοτική» και όλους εκείνους τους συγγραφείς που έχουν τιμήσει τη Ρόδο και τα Δωδεκάνησα. «Το μονοπάτι των βιβλίων», δεν είναι αυτό που αρκετοί από εσάς νομίζουν. Δεν πρόκειται για ένα νέο μυθιστόρημα, αλλά για τη διοργάνωση μίας σπουδαίας εκδήλωσης, μίας γιορτής βιβλίου στη Ρόδο. 

ΚΟΡΙΝΘΙΟΥΗ αποκάλυψη έγινε από μία ανάρτηση σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης του κ. Γιάννη Φιλιππίδη, στην οποία περιγράφεται, μεταξύ άλλων:

«μ’ ένα βιβλίο που λαμποκοπά το ομορφότερο νησί του νοτίου Αιγαίου και μια συγγραφέα, την Αναστασία Κορινθίου – που από μόνη της αποτελεί με το δέκατό της βιβλίο – ΠΡΕΣΒΕΙΡΑ του ίδιου νησιού σε όλη την Ελλάδα, την Κύπρο κι όπου υπάρχουν Έλληνες εκτός συνόρων, που ωστόσο αγαπούν την καλή ελληνική σύγχρονη πεζογραφία, κάναμε και πάλι τη διαφορά. 

Έτσι, είμαστε πολύ χαρούμενοι, γιατί είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε τη ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ –με την ίδια τη συγγραφέα στην κορυφή της διοργάνωσης σε ρόλο οικοδέσποινας και το δυναμικό της Άνεμος εκδοτική δίπλα της – το «ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΤΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ», την πρώτη επίσημη ΓΙΟΡΤΗ ΒΙΒΛΙΟΥ στη Ρόδο, που θα λάβει χώρα τις πρώτες μέρες του Οκτώβρη, σε τοποθεσία που –όσοι/ες σταθείτε τυχεροί/ες να βρίσκεστε εκεί – θα θυμάστε σίγουρα για πάντα.

(…)

ΓΙΑ ΚΟΡΙΝΘΙΟΥ 2σ’ ένα τέτοιο όνειρο συμπαραστάτες είναι η Δημοτική Επιχείρηση Πολιτιστικής Ανάπτυξης Ρόδου, ο όμιλος Colorado κι ένα πλήθος ακόμα φορέων κι επιχειρήσεων, που θα νοιαστούν για κάθε μας ανάγκη.

Στο «Μονοπάτι των βιβλίων», θα «τρέξουν» μια σειρά από εκπλήξεις, κάποιες απ’ αυτές ίσως σας τις ψιθυρίσουμε μία-μία, αλλά αξίζει να πούμε, ότι τιμητικά θα αποδοθούν βραβεία, που φέρουν τον τίτλο «Η προσευχή των νησιωτών» κι είναι φιλοτεχνημένα από πέτρα.

Ραντεβού στο νησί του φωτός, των ιπποτών και των θρύλων».

Leave a Reply

Your email address will not be published.