Η Δημοτική Βιβλιοθήκη της Λέρου στο συνέδριο Chancen 2016

Η Δημοτική βιβλιοθήκη της Λέρου επελέγη από το σύνολο των Δημοτικών βιβλιοθηκών της χώρας να συμμετάσχει με εισήγηση στο Διεθνές Συνέδριο που διοργάνωσαν οι Ενώσεις Βιβλιοθηκών και Βιβλιοθηκονόμων της Γερμανίας από κοινού με το Ινστιτούτο Γκαίτε. Το συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στο Μόναχο είχε τον τίτλο «Οι βιβλιοθήκες ελέγχουν τις αλλαγές».

Η εισήγηση της Δημοτικής βιβλιοθήκης  είχε τον τίτλο: «A small library against crisis. The case of Leros Public Library», ταυτόχρονα  παρουσιάσε στο εργαστήριο με τίτλο «Ιδέες για τις βιβλιοθήκες του 21ου αιώνα στις μη αστικές περιοχές» τον τρόπο με τον οποίο μια Δημοτική βιβλιοθήκη μπορεί να αποτελέσει ενεργό κομμάτι της κοινωνίας.

Στο Συνέδριο συμμετείχαν εξέχοντες ομιλητές, όπως : Johannes Neuer (Director of Customer Experience, The New York Public Library) – Maija Berndtson  (Library Consultant and Founder of Library Ranking Europe, Helsinki) –  Dr. Arne Ackermann (Direktor, Münchner Stadtbibliothek)  καθώς και εκλεκτοί συνάδελφοι Δημοσίων και Ακαδημαϊκών βιβλιοθηκών από την Γερμανία και την Αυστρία.

Η νέα πρόεδρος της IFLA (International Federation of Library Associations and Institutions) Glòria Pérez-Salmerón χαιρέτησε την εκδήλωση και ο Πρόεδρος του ekz Dr. Jörg Meyer άνοιξε με την ομιλία του των κύκλο των εργασιών.

Ομιλητές και συμμετέχοντες χειροκρότησαν την εισήγηση και εκδήλωσαν την επιθυμία φέτος το καλοκαίρι να επισκεφθούν τη Λέρο για να δουν από κοντά την καινούρια βιβλιοθήκη του νησιού.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα του συνεδρίου μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της διοργάνωσης: http://www.ekz.de/seminare-veranstaltungen/veranstaltungen/chancen-2016/

Τα έξοδα μετακίνησης – διατροφής και διαμονής του βιβλιοθηκονόμου καλύφθηκαν από το ekz.

«Όταν τα πάντα φαίνεται να καταβάλλονται, λόγω του έντονου φαινομένου της οικονομικής κρίσης , το παράδειγμα της Δημοτικής βιβλιοθήκης Λέρου απέδειξε έμπρακτα ότι πολλά μπορούν να γίνουν μέσω της συνεργασίας , και της δικτύωσης. Ευχαριστούμε για άλλη μια φορά τον Δήμο Λέρου – το Future Library – την Ένωση  Ελλήνων Βιβλιοθηκονόμων και Επιστημόνων Πληροφόρησης – τους Εθελοντές μας και πάνω απ’όλα τον κόσμο της Λέρου που τους αφιερώνουμε την σημαντική δουλεία που έχει γίνει  στη βιβλιοθήκη.»

ΛΕΡΟΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

ΛΕΡΟΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ 1 ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΛΕΡΟΣ

Leave a Reply

Your email address will not be published.