«Η Εθνική Ελλάδος Τεχνολογίας» για 4η συνεχόμενη φορά στο MWC 2016

Ο Σύνδεσμος Εταιριών Κινητών Εφαρμογών Ελλάδας (ΣΕΚΕΕ) ανακοίνωσε τη συμμετοχή της Ελλάδας για 4η συνεχόμενη φορά με εθνικό περίπτερο στο Mobile World Congress 2016και στην παράλληλη εκδήλωση 4YFN (Four Years From Now) για Start Ups, που θα πραγματοποιηθεί στηνΒαρκελώνη 22-25 Φεβρουαρίου 2016. Συνδιοργανωτές και υποστηρικτές η Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων και το Enterprise Greece. Η συμμετοχή στο 4YFN γίνεται με τησυνεργασία της Hellenic Start  ups Association.

Χορηγοί της Αποστολής είναι η Eurobank, η Wind και δύο σημαίνουσες επιχειρήσεις του οικοσυστήματος, η Viva και η Upstream. Υποστηρικτές οι Softweb, Earths Brands και το Εργαστήριο Διαφήμισης και Δημοσίων Σχέσεων του Τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου.  Χορηγός επικοινωνίας και δημοσίων σχέσεων η one9six. Media Partner η SmartPress.

Με αυτή τη συμμετοχή  δίδεται ξανά η δυνατότητα σε μικρές και μεσαίες εταιρίες, αλλά και σε Start Ups να παρουσιάσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους, στο σημαντικότερο παγκόσμιο γεγονόςστο χώρο όχι μόνο των κινητών επικοινωνιών, αλλά και στον ευρύτερο τομέα της ψηφιακής αγοράςκαι των σχετικών τεχνολογιών.

Η φετινή Ελληνική αποστολή στο Mobile World Congress θα αναδείξει όλο το οικοσύστημα τηςκαινοτομίας και τεχνολογίας της χώρας. Εταιρίες, ερευνητικά και ακαδημαϊκά ιδρύματα, η Πολιτείακαθώς και startups θα συμμετέχουν με διάφορους τρόπους σε αυτή την αποστολή. Εταιρίες όπως η Viva,η Entersoft, η Singular Logic, η Crypto, η Mpass, η Upcom, η Telenavis, η Cytech αλλά και startups με σημαντική δυναμική όπως η Avocarrot και η DoctorAnytime και άλλα θα συμμετέχουν στο φετινόconcept που είναι 24 ώρες με τη χρήση Ελληνικής τεχνολογίας.

Ο κύριος στόχος της φετινής αποστολής είναι η εδραίωση του ονόματος της Ελλάδας στο διεθνή χώρο της υψηλής τεχνολογίας και του mobile internet ειδικότερα. Σε δεύτερο επίπεδο, στόχος της αποστολής είναι η δημιουργία συνεργιών και η δικτύωση των επιχειρήσεων με αντίστοιχες επιχειρήσεις του εξωτερικού. Η περσινή αποστολή με πάνω από 100 άτομα, 30 επιχειρήσεις, 6 startupsείχε σημαντικά αποτελέσματα. Πραγματοποιήθηκαν πάνω από 200 κανονισμένες συναντήσεις και επαφές με 20 εθνικές αποστολές.

Ο Γενικός Διευθυντής του ΣΕΚΕΕ, Γιάννης Γιανναράκης, δήλωσε σχετικά: «Είμαστε περήφανοι γιατί παραμένουμε συνεπείς στο ραντεβού με τη διεθνή κοινότητα. Τέτοιου τύπου αποστολές και συμμετοχές σε διεθνή γεγονότα είναι καταλύτης για την εξωστρέφεια και την ανάπτυξη των εταιριών μας. Ειδικά φέτος, ενδυναμώσαμε τη  δυνατότητα σε Start Ups να έρθουν σε άμεση επαφή με το μέλλον και τη βιωσιμότητα τους».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Enterprise Greece, Βελισσάριος Δότσης, τονίζει ότι: «Το ανθρώπινο δυναμικό της Ελλάδας είναι ένα από τα πιο σημαντικά ανταγωνιστικά της πλεονεκτήματα και ταυτόχρονα ο ακρογωνιαίο λίθος πάνω στον οποίο  χτίζουμε το νέο μας παραγωγικό πρότυπο. Ο οργανισμός Enterprise Greece στηρίζει συστηματικά δράσεις εξωστρέφειας ελληνικών καινοτόμων επιχειρήσεων στην προσπάθειά τους να αντλήσουν κεφάλαια από το εξωτερικό αλλά και να ενισχύσουν την παρουσία τους στις διεθνείς αγορές. Στο πλαίσιο αυτό, συνεργαζόμαστε με τον ΣΕΚΕΕ για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στο WMC 2016  και ταυτόχρονα σχεδιάζουμε και άλλες δράσεις που θα ενδυναμώσουν τα ελληνικά startups.”

Ο Αντιπρόεδρος του ΣΕΚΕΕ και Συντονιστής της Ελληνικής Αποστολής στην MWC2016, Βαγγέλης Αντωνιάδης, επεσήμανε: «Η Ελληνική αποστολή απευθύνεται σε όλες τις επιχειρήσεις αλλά κυρίως στις μικρότερες και δυναμικές. Ο λόγος είναι ότι η συμμετοχή σε τέτοιες εκδηλώσεις απαιτεί σημαντικούς πόρους τους οποίους οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις συνήθως δε διαθέτουν. Φέτος το Ελληνικό περίπτερο είναι πιο εθνικό από κάθε άλλη φορά, επιτρέποντας σε όλες τις επιχειρήσεις από πολύ μικρές μέχρι μεγάλες, να επιδείξουν τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες τους είτε έχοντας φυσική παρουσία είτε μέσω ηλεκτρονικής προβολής.”

Ο Σύνδεσμος Εταιρειών Κινητών Εφαρμογών Ελλάδος ιδρύθηκε το 2010 από 32 επιχειρήσεις υψηλής τεχνολογίας οι οποίες δημιουργούν εφαρμογές και υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας στις νέες κινητές συσκευές.

Οι δραστηριότητές τους εκτείνονται από την ανάπτυξη εφαρμογών που απευθύνονται στους τελικούς χρήστες αλλά και τις υπηρεσίες στους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους, μέχρι στην παροχή καινοτόμων υπηρεσιών επικοινωνίας, περιεχομένου και εφαρμογών, στο mobile marketing, κ.α.

O Σύνδεσμος εκπροσωπεί σήμερα έναν δυναμικό κλάδο με περισσότερες από 80 επιχειρήσεις που παρέχουν εργασία σε περισσότερους από 4.000 εργαζομένους, μεταξύ των οποίων 1.000 επιστήμονες υψηλής ακαδημαϊκής εκπαίδευσης, έχουν συνολικό κύκλο εργασιών περί τα 500 εκ.€ και διαθέτουν παρουσία σε 40 χώρες.

Leave a Reply

Your email address will not be published.