ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Η ανατροπή που συντελείται στο ασφαλιστικό δεν εξαιρεί κανένα. Δεν έχει σημασία αν κάποιος είναι ήδη συνταξιούχος, αν ετοιμάζεται να βγει, αν προέρχεται από το δημόσιο ή τον Ιδιωτικό τομέα, αν είναι άνεργος ή νέος που τώρα μπαίνει στην παραγωγή, αν είναι αυτοαπασχολούμενος ή αγρότης, αυτό το νομοσχέδιο μας αφορά όλους. Πρόκειται στην κυριολεξία για διάλυση του κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης και μετατροπή του σε ατομική υπόθεση του ασφαλισμένου, που αν τελικά καταφέρνει να συγκεντρώσει τις προϋποθέσεις θα του αναλογεί ένα επίδομα πτωχοκομείου ενώ την ίδια στιγμή στρώνεται το χαλί στα μονοπώλια των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών. Πρέπει να σημάνει συναγερμός! Ο λαός έχει τη δύναμη και πρέπει να επιστρέψει ως απαράδεκτο στην Κυβέρνηση, στην ΕΕ και στους μεγαλοεπιχειρηματίες αυτό το έκτρωμα.

Η Γραμματεία Ρόδου του Π.Α.ΜΕ, η Πανελλαδική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση των ΕΒΕ (ΠΑΣΕΒΕ), η Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση (ΠΑΣΥ), το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών και η Ομάδα Ρόδου της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδος (ΟΓΕ), σας προσκαλούν στην εκδήλωση που οργανώνουν για την Κοινωνική Ασφάλιση με ομιλητή το Νίκο Παπαγεωργίου, πρόεδρο του Συνδικάτου Επισιτισμού Τουρισμού Αττικής και μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, την Τετάρτη 20 Γενάρη στην αίθουσα Γενικών Συνελεύσεων του Εργατικού Κέντρου, στις 7.00 το απόγευμα.

Δήλωση του Νίκου Παπαγεωργίου για το ασφαλιστικό

Ο ξεκάθαρος στόχος του σχεδίου που φέρνει η κυβέρνηση είναι μειώνοντας κι άλλο συντάξεις και ασφαλιστικές παροχές, να κάνουν ακόμα «φτηνότερο» το σύστημα για την εργοδοσία που το θεωρεί κόστος ενώ από την άλλη να        δημιουργήσουν προϋποθέσεις αύξησης του ποσοστού κέρδους, να ανοιχτούν και νέες προοπτικές κερδοφορίας μέσα από την ιδιωτική υγεία και ασφάλιση.

Συνεχίζουν για να αποτελειώσουν ό,τι απέμεινε όρθιο από τους νόμους ΠΑΣΟΚ και ΝΔ (Λοβέρδου – Κουτρουμάνη – Βρούτση). Δίνουν συντριπτικό πλήγμα στις συντάξεις, στις κοινωνικές παροχές, στην Πρόνοια

Ιδιαίτερα στον κλάδο του τουρισμού, όπου κυριαρχεί η εποχικότητα και οι παλιότεροι εργαζόμενοι ίσα ίσα συμπληρώνουν τις ελάχιστες προϋποθέσεις για συνταξιοδότηση, θα τους αναλογεί για 40 – 45 χρόνια δουλειάς η λεγόμενη εθνική σύνταξη συν ένα φιλοδώρημα ενώ η καινούρια γενιά δεν θα μπορεί καν να συμπληρώνει τις προϋποθέσεις για σύνταξη.

Αλλά και στους αυτοαπασχολούμενους, στους επιστήμονες, στους αγρότες είναι επίσης τραγική η κατάσταση, αφού οι φόροι και οι ασφαλιστικές εισφορές που πρέπει να καταβάλλουν είναι το μεγαλύτερο μέρος του εισοδήματός τους.

Είναι κρίσιμο, μέσα από τα μέτωπα του αγώνα που αναπτύσσονται αυτό το διάστημα να βγουν στο προσκήνιο οι ανάγκες των εργαζομένων, των αυτοαπασχολουμένων των αγροτών, όχι οι «αντοχές» των κερδών μεγαλοεργοδοτών, της «ελληνικής οικονομίας». Αν ο αγώνας ενάντια στην αντιασφαλιστική μεταρρύθμιση πάρει αυτά τα χαρακτηριστικά τότε και να την ακυρώσουμε μπορούμε και να βάλουμε τις βάσεις για να κερδίσουμε τη ζωή που μας αξίζει.

Leave a Reply

Your email address will not be published.