Η ΝΙΣΥΡΟΣ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ PHILOXENIA 2015

Ο Δήμος Νισυρίων ήταν παρών στην έκθεση Philoxenia στη Θεσσαλονίκη στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης από τις 12 έως τις 15 Νοεμβρίου 2015. Υπό την αγίδα του Συνδέσμου Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας ο Δήμος μας είχε δικό του περίπτερο με υπεύθυνη την κ. Δέσποινα Χαραλαμπίδου.

 Πληθώρα πολιτικών προσώπων, στελεχών τουριστικών και άλλων επιχειρήσεων του χώρου, εκπροσώπων φορέων και οργανισμών, και πολλές χιλιάδες επισκέπτες, είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν τόσο για την υψηλή ποιότητα των Ιαματικών Φυσικών Πόρων όσο και για τις υπηρεσίες υδροθεραπείας, πηλοθεραπείας, εισπνοθεραπείας, θαλασσοθεραπείας και ποσιθεραπείας που προσφέρουν οι Ιαματικές Πηγές στη χώρα μας,

Κατά την διάρκεια της philoxenia την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου όπου τον Δήμαρχο Νισύρου εκπροσώπησε η Δέσποινα Χαραλαμπίδου.  Παρόντες ήταν η αναπληρώτρια υπουργός για θέματα τουρισμού κ.Κουντουρά και η  υφυπουργός εσωτερικών και διοικητικής ανασυγκρότησης ( Μακεδονίας – Θράκης), κ.Κόλλια-Τσαρουχά.

 Η κ.Κόλλια-Τσαρουχά τόνισε πως «δεν πρέπει να χάσουμε την ευκαιρία της επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου μέσα από τις Ιαματικές πηγές», ενώ η κ.Κουντουρά τόνισε πως είναι θέμα ημερών η επαναλειτουργία της Επιτροπής Προστασίας Ιαματικών Φυσικών Πόρων και βέβαια πως προσπαθεί σε συνεργασία με τον αναπληρωτή υπουργό περιβάλλοντος κ.Τσιρώνη να καταφέρει να δώσει παράταση της προθεσμίας κατάθεσης των φακέλων αναγνώρισης των φυσικών πόρων ως ιαματικών, πράγμα το οποίο ενδιαφέρει πάνω από 30 Ιαματικές Πηγές.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.